Toyota, hibrit patentlerini diğer markalara açıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Hibrit motorlar konusunda tecrübeli markalardan Toyota, deneyimini rakiplerine aktarmaya hazırlanıyor. Japon üretici, bu teknolojiye ait patentlerini diğer markaların kullanımına sunuyor.

Toyota’dan hibrit üretimine patent desteği geldi

Hibrit teknolojisi ile ilgili 24.000’den fazla patente sahip Toyota, 10 yıl süreyle bu patentleri rakip markaların kullanımına ücretsiz olarak açtı. Japon üretici, bu hamle ile PHEV başta olmak üzere elektrik destekli teknolojilere yatırım yapan markalar ile işbirliği içinde olmayı hedefliyor. Marka ayrıca isteyen şirketlere batarya, elektronik kontrol birimleri ve diğer parçalar hakkında da ücretli danışmanlık hizmeti sunabilecek.



Elektrikli otomobillerin önümüzdeki 10 yıl içerisinde daha da yaygınlaşacağını iddia eden Toyota, bunun için hibrit teknolojisinin geçiş aşaması olduğunu söylüyor. Genel müdür yardımcısı Shigeki Terashi, “Elektrik teknolojilerini yaygınlaştırmak isteyen şirketlerden aldığımız sorular ışığında işbirliğine açık olduğumuzu belirtiyoruz.” dedi.

Toyota, elektrikli motor teknolojileri tarafında şimdiye kadar Suzuki ve Mazda ile ortaklık kurmuş durumda. Ayrıca Volkswagen’in de elektrikli araç platformunu (MEB) diğer markaların kullanımına sunma fikri bulunuyor. Bakalım üreticilerin bu tür adımlarla alternatif enerjileri yaygınlaştırma çabaları başarılı olacak mı?

Read the whole post here.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım