KAPALI Viraj Aydınlatma (AFS) İşlevsiz Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

byaslan

Düz Yol Gazcısı
27 May 2018
7
12
145
Merhabalar

Geçtiğimiz akşam bir anda vw cc marka aracımın ekran panelinde lamba arıza uyarısı çıktı ve hemen ardından Viraj Aydınlatma (AFS) İşlevsiz klavuza bakın şeklinde uyarı geldi. Kontrol ettiğimizde araç ilk çalıştığında ışık ayarlamaları otomatik yapılıyor ama sağa sola dönüşlerde viraj aydınlatması yapılmıyordu. Bu sorunun nedeni ne olabilir? daha önce benzer bir problem yaşayan var mı? Bilgi verebilirseniz sevinirim.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,019
7
51,352
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Aktif farların airbag gibi kendi beyinleri oluyor. Bu beyin direksiyon açısına ve hıza bağlı çalışan sistemi kontrol ediyor. Bu sensörlerle iletişimi düzgün mü baktırmak gerekir. Tabii bir de beyin fonksiyonlarına baktırmak gerekiyor. OBD'den cihaz bağlayarak AFS beynine erişilebiliyor mu yoksa ayrı bir bağlantı noktası var mıdır hiç bilemiyorum. Sizin yapabileceğiniz tek şey, sistemin ilgili sigorta ve rölelerini kontrol etmek olabilir. Daha ileri seviye kontrolleri sanayide tecrübeli bir oto elektrik servisi (buna en iyi özel servisler yönlendirir) veya yetkili servis yaparsa daha sağlıklı olur.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Basri Amca
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım