KAPALI Vites Sorunsalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

seydv

Seydi
Profesör
Beta Programı
8 Eyl 2016
120
116
1,235
27
İstanbul
Marka
Volkswagen
Aracım 2010 focus 1.6 tdci trendx paket aracımda şöyle bir sorun yaşadım. Vitesi 1 atıyorum daha doğrusu attığımı sanıyorum. Tam oturmuyor tam kalkacam vites kendi kendine titreme sarsıntı oluşuyor. (yanlış anlaşılma olmasın araçta değil vitesde) sonra debriyaja basıp boşa alıp tekrar atıyorum. Normal bir şekilde yoluma devam ediyorum son 1 ayda günde en fazla 2 defa ya karşılaşıyorum ya karşılaşmıyorum. Bu sorunun sebebi nedir. Başımı ağrıtırmı.
 
Son düzenleme:

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,942
7
51,189
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Aracınızı ilk kalkış dışında 1'e takmayın. Ford'ların şanzımanında böyle bir durum vardır. Çoğu sürücü seyir halinde yavaşlayınca araba çekmeyecekmiş gibi 2'den 1'e düşürüp yürümeye devam eder. Bunu bazen 20km/h gibi hızlarda da yaparlar. Bunun yapılmaması daha doğrudur, Ford'larda ise gerekliliktir. Bir süre sonra 1. vites geçişlerinde tam geçmeme, geçerken cırtlama gibi şeylere neden olur. Aracınızın mevcut hali "idare eder" durumda, ama ilerlememesi için ilk cümlede yazdığımı dikkate almanızda fayda var. Kalkışlarda gerekirse debriyaja iki kere basma veya basılı tutup biraz bekleme gibi hareketlerle bu olayı yaşamadan devam edebilirsiniz. Ne yapın edin vitese geçmediği durumda kesinlikle güç verip zorlamayın. Durum ilerlerse şanzımanın açılıp elden geçmesi gerekebilir.
Şanzıman açıldıktan sonrasında ise benden daha detaylı bilgi verecek arkadaşlar var, senkromeçler mi dişliler mi kavrama mı artık onlar daha iyi açıklar =)
Konu Sorunlar ve Çözümleri başlığına taşınırsa daha doğru olur. @Berkin
 
  • Beğeni
Tepkiler: Akın ve Diaspolis
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım