Yazılım ve Çip arasında fark varmıdır ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

selimcicekyurt

Selim
Profesör
10 Eyl 2016
772
1,143
2,320
23
İstanbul
Marka
Opel
İkiside güç artırıyor, motorun ömrünü kısaltıyor. Peki ikisini aynı anda kullanabilirmiyiz ? Ne gibi farklılıkları vardır ?
 
  • Beğeni
Tepkiler: TSIDSG

kerpetenemir

Emir Kerpeten
Panpa
9 Eyl 2016
1,332
2,965
3,770
27
İstanbul
Marka
Opel
Chip tuning olayı Türkiyeye ilk geldiğinde arabaların ecusunda kilit olduğu ve kıramadıkları için aracın beynindeki yakıt oranını ayarlayan çipi değiştiriyorlardı burdan halkın diline dolanan "çip attırmak" değimi oturdu. Şuan nadir arabalar hariç bütün araçların beynindeki kilidi kırıyorlar ve aracın kendi beynindeki yazılımı değiştiriyorlar. Aradaki farkı anlatabildiğimi düşünüyorum. Box olayı ise yazılıma dokunmak istemeyip beyne istenilen değeri göndermek için kullanılan elektronik bir ürün. Pedal commanderda ise , gaza yüzde 5 basıyorsak cihaz onu yüzde 15 olarak gönderiyor , aslında gaza çeyrek basıcağınıza biraz daha fazla basarsanız pedal commander görevi yerine getirirsiniz.
 

ModaleTurk

Profesör
9 Eyl 2016
207
131
1,085
Yazılım çipe yükleniyor. Çip ile kast edilen ECU (Electroni Control Unit): ECU örneğin silindirlere giden yakıt miktarını ayarlar. Normalde yazılım araca özel yapılır.

Power box vs. dışarıdan bağlanıyor. ECU yü şaşırtıp motoru daha fazla çalıştırıyor.
 

ferhanakkan

Asfalt Kurutucu
14 Eyl 2016
46
31
595
29
İstanbul
Yazılım arkadaşların dediği gibi aracın ecu'sunda bulunan orjinal haritanın değiştirilerek daha fazla performans ağlamımızı düzenleyen oalydır. Çipte ise ecudan gelen sinyal external box'ta değiştirilerek gerekli parçalara işlenmiş veri gönderilir.Piggyback olarakta adlandırılır. Aracınızı soft modifiye edecekseniz çip boxlar kullanılabilir ancak hard modifiye yapılıcaksa çip boxlar kullanılmaz(Kullanımı randımanlı değildir).
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım