Yeni civic martta dizel motora kavuşuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Honda'nın ülkemizde ilk olarak 2016 yılında 1.6lt atmosferik benzin motor ile, ardından da 1.5lt turbo-benzin motor ile satışa sunduğu Civic modeline dizel motor seçeneğinin tam olarak ne zaman ekleneceği merakla ve sabırsızlıkla bekleniyordu. İşte bu motorun tam olarak ne zaman satışa sunulacağı ve teknik özelliklerinin büyük bir kısmı açıklandı.
ZF üretimi tork konvertörlü otomatik şanzıman seçenekler arasına eklenecek. Bilindiği gibi bu güce sahip bir motor halen CR-V modelinin manuel şanzımanlı versiyonunda kullanılıyor ancak Honda Mühendisleri tüketimi, titreşimi ve çalışma sesini düşürüp performansı yükseltebilmek için motorda bazı önemli değişliklikler gerçekleştirmişler.
Bu doğrultuda motorun içindeki sürtünmeyi azaltabilmek için pistonlarda krom-mobilden alaşımlı çelik kullanılırken, silindirler de çok daha hassas bir şekilde Plato Honlama (Plateau Honing) işlemine tabi tutulmuş. Bu sayede Honda Civic Dizel'in 3.1lt/100km gibi oldukça düşük bir yakıt tüketimine sahip olacağı belirtiliyor. Ayrıca motorda daha küçük bir turbo, düşük basınçlı EGR sistemi, yüksek verimli silindir kafası ve Bosch marka yakıt püskürtme sistemi kullanılmış.

Plato honlama işlemi
Diğer taraftan bu tüketim değerin ortalama mı yoksa uzun yol tüketimi mi olduğu belirtilmiyor ancak B Segmenti araçların bile fabrika verilerine göre en iyi ihtimalle 3.2lt-3.3lt tüketime sahip olduğu düşünülürse, bu değerin uzun yol tüketimi olduğu söylenebilir. Bu derece düşük yakıt tüketimine sahip olan C Segmenti dizel bir aracın performansı ise hiç fena değil ve 0-100km/saat hızlanmasını 10.4 saniyede tamamlıyor.
Diğer taraftan bu tüketim değerlerinin sadece Honda'nın iddiası olmadığını da belirtmekte fayda var. Halen birçok firmanın pek de gerçekçi olmayan 1970'lerden kalma NEDC testini uyguladığı düşünüldüğü zaman, Honda'nın bu değerinin çok daha gerçekçi olan ve yeni uygulanmaya başlanan WLTP ve RDE testleri ile elde edilmiş olması oldukça önemli. Günümüzde satılan araçların, NEDC testlerinde elde edilmiş fabrika tüketim değerlerine göre yaklaşık %25-%45 aralığında daha yüksek yakıt tükettiği düşünüldüğünde, Honda Civic Dizel ile günlük kullanımda 3.5-4.0lt/100km aralığında ortalama tüketimler elde etmek hiç de zor olmayacak gibi görünüyor.
Yeni fabrika tüketim değerleri (WLTP) nasıl hesaplanacak?
Dizel motora sahip yeni Honda Civic'in fiyatı ise henüz açıklanmadı ve herhangi bir ipucu da bulunmuyor. Ancak özellikle ülkemizde dizel motora sahip araçların fiyatlarının %5-%20 arasında abartıldığı düşünüldüğünde, Honda Civic 1.5lt turbo-benzin motorlu versiyondan yaklaşık %15-%20 oranında daha pahalı olacağını tahmin etmek çok da zor olmasa gerek diye düşünüyoruz. Mart 2018 tarihinde Avrupa'da satışa çıkacak olan dizel motor-manuel şanzıman aracın ülkemize gelmesi ise Nisan ayını, otomatik şanzımanlı versiyonun gelmesi ise Temmuz ayını bulabilir diye düşünüyoruz. Bu arada 1.5lt turbo motor ile tanıtılan yeni Honda Accord modelinde de 120ps gücündeki dizel motorun 9 ileri otomatik şanzıman ile kullanılma ihtimali henüz bulunmasa da bize göre fazlasıyla uygulanabilir bir kombinasyon diye düşünüyoruz.

(Kaynak sekizsilindir.com)
 
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk ve alfhonso

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,312
45,981
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Değerler ne acaba ? 1.5 litre 120 hp 300-320 torklu + zf şanzımanlı civic harbiden çok iyi olur. Fiyatı uygun olursa ben bile almayı düşünebilirim.
 

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
Benim Civic'de düşünebileceğim tek seçenek RS modeli. Onun dışında alınabilir değil. Honda deyince aklıma benzinli motor geliyor. Dizel istesem VW, Ford gibi markalara yönelirim.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım