Yeni i30 ile 3 Gün Test

Araç: Hyundai
Modeli: i30 1.6 D DCT Elite Smart
Yılı: 2017
KM'si: 18.000

Artıları:
+
Yüksek teknolojik güvenlik donanımları
+ Kullanım kolaylığı/pratiklik
+ Donanıma göre rakiplerinden uygun fiyatı

Eksileri:
-
Yol sesi
- Performans


Araç Hakkında:

2017 yılında platformuyla birlikte tasarımı tamamen yenilenen Hyundai İ30'un 3 gün boyunca 1.6 dizel 7 ileri çift kavrama şanzımanlı Elite Smart donanımlı versiyonunu test etme imkanı buldum.

Genel İzlenimlerim
Öncelikle aracın Smart donanımında bulunan, adaptif hız sabitleme, kör nokta uyarısı, arka çapraz trafik uyarısı, uzun far asistanı, şerit takip uyarısı, yorgunluk tespit sistemi,aktif çarpışma önleme gibi donanımlar araca bağlanmanıza neden oluyor. Özellikle adaptif hız sabitleyici, tamamen durma fonksiyonu ve yeniden hareket etme özelliğiyle birçok rakibindekinden daha başarılı çalışıyor.
Öte yandan aracın 1510 kg olan boş ağırlığı ne yazık ki 300 Nm torku dolu dolu hissetmenize engel oluyor ve yakıt tüketimini rekorlar kırma boyutunda ya da fabrika verilerine düşürme konusunda önünüzdeki en büyük engel diyebilirim.
Ancak aracın ön arka park sensörü, çapraz trafik uyarısı, kör nokta algılayıcıları gibi donanımlarıyla kullanımı oldukça pratik. Bagaj hacmi de bagaj zeminin alt noktaya alınmasıyla HB bir otomobil için hatırı sayılır bir hacim elde etmenizi sağlıyor.

Araçla ilgili hemen hemen birçok detayı aktardığım test videomu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Keyifli seyirler.

 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım