Geniş iç hacmi ve pratik kullanım özellikleriyle birlikte, kendinden emin ve sportif bir görünümle yenilenen Mercedes-Benz B-Serisi, üçüncü nesli ile Türkiye’de satışa sunuldu.

Benzinli ve dizel motor seçeneklerinde 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzımanın standart olarak sunulduğu yeni Mercedes-Benz B-Serisi fiyatları 235.500 TL’den başlıyor.

Yeni B-Serisi, “Hey Mercedes” komutuyla çalışan MBUX - Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi ve S-Serisi’ndeki en güncel sürüş yardım sistemleriyle teknoloji, konfor ve güvenlik alanlarında iddiasını ortaya koyuyor.

Mercedes-Benz’in kompakt MPV sınıfındaki başarılı modeli B-Serisi, üçüncü nesliyle, 235.500 TL’den başlayan fiyatlarla yollara çıkıyor. Daha dinamik ve sportif görünen tasarımıyla yeni B-Serisi, 0.24 Cd’lik rüzgâr sürtünme katsayına ulaşarak son derece aerodinamik bir yapı sergiliyor. Optimize edilen detaylar sayesinde rüzgâr sesi azaltılan yeni B-Serisi, çok daha sessiz ve dingin bir sürüş keyfi sunuyor. Öğrenme yeteneğine sahip bir yapay zekâ üzerine kurulan bilgi ve eğlence sistemi MBUX - Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi, sezgisel kullanıcı ara yüzü, üst düzey grafikler, “Hey Mercedes” sesli komut sistemi, standart olarak sunulan dokunmatik ekran ile yenilikçi bir deneyime öncülük ediyor. S-Serisi’nden özellikler de barındıran yeni B-Serisi, en güncel sürüş yardım sistemleri ile sınıfının en yüksek aktif güvenlik seviyesini sunuyor. Daha geniş iç mekân, yüksek verimlilik seviyesine sahip motorlar ile yeni Mercedes-Benz B-Serisi sınıfının standartlarını tamamen yeni bir boyuta taşıyor.
800_yenimercedes-benzb-serisi13-317249.jpg

Kompakt sınıfta kendinden emin, sportif görünüm

Mercedes-Benz B-Serisi, markayı kompakt MPV sınıfında iki nesildir temsil ediyor. Yeni B-Serisi, kendini kanıtlamış fonksiyonellik ve konfor özelliklerine dinamik tasarım ögelerini ekleyerek, uzun yolculukları yüksek sürüş keyfi ile kısaltan “Sport Tourer” kavramını sunuyor.

Akıcı bir şekilde A sütunu ile birleşen dinamik tasarımlı ön bölüm kadar, kaslı omuz çizgisi de B-Serisi’nin sportif karakterini destekliyor. Yeni B-Serisi’nde standart olarak LED gündüz farlarına sahip LED teknolojili ön farlar sunuluyor. İsteğe bağlı olarak sunulan ve yol şartlarına göre aydınlatma gücünü otomatik olarak ayarlayan MULTIBEAM LED ön farlar, sportif görünümü daha da güçlendiriyor. İki parçalı arka aydınlatma grubu, arka tamponun alt kısmını dolduran siyah difüzör görünümlü eklenti ve krom kaplamalı süslemeyle birlikte daha geniş ve olgun bir görünümü beraberinde getiriyor. Büyük tavan spoyleri ve arka camın yan tarafındaki parlak siyah spoyler sportif görünümü desteklerken aerodinamiğe de katkı sağlıyor.

26 mm’lik artış ile 4.419 mm’lik uzunluğa ulaşan B-Serisi, kısa ön ve arka uzantılara sahip gövdesinde selefinden 30 mm daha uzun olan 2.729 mm’lik dingil mesafesi sunarak daha geniş bir iç mekân sunuyor. İyileştirilen oturma geometrisi ve alçalan omuz çizgisi sayesinde alan hissi artarken A-Serisi’ne kıyasla 90 mm daha yüksekte oturan sürücü, çevreye hakim bir sürüşün keyfini çıkarabiliyor.
800_yenimercedes-benzb-serisi3-398487.jpg

800_yenimercedes-benzb-serisi10-119186.jpg

Güvenlik ve konfor teknolojilerinde standartları belirliyor

A-Serisi’nden sonra B-Serisi de yeni bilgi ve eğlence sistemi MBUX Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi ile yollara çıkıyor. Kişiselleştirilebilen MBUX, kendini kullanıcıya uyarlıyor, böylece otomobil ile sürücü ve yolcular arasında duyusal bir bağ kuruyor. Standart olarak sunulan dokunmatik ekran ve donanım seviyesine bağlı olarak sunulan yüksek çözünürlüklü tamamen dijital 10,25 inç gösterge paneli ve “Hey Mercedes” komutu ile etkinleşen ve günlük konuşma dilini anlayan akıllı sesli komut sistemi gibi özellikler yolculukları keyfe dönüştürüyor.

Bünyesinde S-Serisi’nden transfer edilen bazı özellikler de barındıran B-Serisi, en güncel sürüş yardım sistemleri ile sınıfının en yüksek aktif güvenlik seviyesini sunuyor. Gelişmiş radar ve kamera sistemleri sürüş yönünü 500 metreye kadar tararken, B-Serisi ilk defa kısmen otonom sürüş gerçekleştirebiliyor. Yeni B-Serisi’nde standart olarak sunulan Aktif Fren Yardımcısı, yavaş ilerleyen, durmak üzere olan ve duran araçlar dışında yoldan karşıya geçen yaya veya bisikletlilerle olası çarpışmanın şiddetini azaltıyor veya tamamen önlüyor.

İki farklı donanım paketi

Yeni B-Serisi’nin kaliteli malzemelerle donatılan şık tasarımlı iç mekanı, yapısal olarak kardeşi A-Serisi ile ortaklık gösteriyor. A-Serisi’nde olduğu gibi B-Serisi’nde de yeni nesil ön konsol; iki adet 7 inçlik ekran, bir adet 7 inçlik ve bir adet 10,25 inçlik ekran ve son olarak iki adet 10,25 inçlik ekran olmak üzere üç farklı seçenek ile sunuluyor. Türkiye pazarına Style ve Progressive donanım paketleriyle sunulan yeni Mercedes-Benz B-Serisi’nde orta konsol dokunmatik yüzeyli bir kumanda paneline ev sahipliği yapıyor. Bu sınıfta tek olan 64 renk seçeneğine sahip ambiyans aydınlatması ruh hali de dahil olmak üzere iç mekanı kişiselleştirmeye yardımcı oluyor.

800_yenimercedes-benzb-serisi14-872132.jpg


800_yenimercedes-benzb-serisi15-511102.jpg


Bugüne kadar daha üst sınıf araçlarda kullanıma sunulan havalandırmalı ve masaj fonksiyonlu koltuklar yeni B-Serisi’nde isteğe bağlı donanım olarak sunuluyor. Yeni ENERGIZING konfor sistemi vücudu destekleme noktasında ortopedik bir çözüm sunuyor. Düzenlik olarak oturma minderi ve koltuk sırtlığının açısını ayarlayan sistem, vücudu destekleyerek ortopedik açıdan mümkün olan en iyi oturma pozisyonunu oluşturuyor. Genişliği artan otomobil 1.456 mm (+33 mm) ön koltuk dirsek mesafesiyle orta sınıf boyutlarına ulaşıyor. Ayarlanabilir koltuklar sayesinde kabin içi kullanım amacına göre şekillendirilebiliyor. Arka koltuk sırtlığı standart olarak 40:20:40 oranında üç parça halinde katlanabiliyor.

800_yenimercedes-benzb-serisi2-282770.jpg


Ayarlanabilir bagaj zemini sayesinde koltukların katlanmasıyla birlikte bagaj hacmi 1.540 litreye kadar çıkıyor. İsteğe bağlı olarak sunulan EASY-PACK, elektrikli açılan ve kapanan bagaj kapağı donanımı sayesinde bagaj kapağı tek bir düğme dokunuşu ile otomatik olarak açılıyor veya kapanıyor. Yine isteğe bağlı olarak sunulan HANDS-FREE ACCESS, eller serbest bagaj açma fonksiyonu sayesinde, bagaj kapağını açmak için bagaja dokunmadan sadece bir ayak hareketi yapmak yeterli oluyor.

Benzinli ve dizel motor seçenekleri

Yeni Mercedes-Benz B-Serisi, benzinli ve dizel motor seçenekleri ile satışa sunuluyor. Euro 6d-TEMP emisyon normunu karşılayan tüm motor seçeneklerinde 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman standart. Benzinli motor seçeneğini M 282 kodlu 1,33 litre hacimli motoruyla B 180 oluşturuyor. 136 HP güç ve 200 Nm tork değerleri üreten motor ile Mercedes-Benz B 180’in karma yakıt tüketimi 5,6‑5,4 lt/100 km ve karma CO2 emisyon salınımı 128-124 gr/km arasında. Yeni Mercedes-Benz B-Serisi’nin dizel motor seçeneğinin adı ise B 180 d. 116 HP güç ve 260 Nm tork değerleri üreten motor ile Mercedes-Benz B 180 d’nin karma yakıt tüketimi 4,4‑4,1 lt/100 km ve karma CO2 emisyon salınımı 115-109 gr/km arasında.

Teknik Özellikler:
upload_2019-4-9_1-26-13.png


Boyutlar:
upload_2019-4-9_1-27-13.png
upload_2019-4-9_1-27-59.png


Kaynak: medya.mercedes-benz.com.tr/
 
  • Beğeni
Tepkiler: Akın ve Cenk
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım