Yeni Renault Clio İlk İnceleme

Renault, yenilenen Clio’yu tanıttı.1990 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana 15 milyon adet Renault Clio satıldı ve Groupe Renault’nun dünya çapında en çok satan modeli oldu ve Clio,2013’ten bu yana Avrupa’da B segmentinin zirvesine yükseldi.

Yeni Renault Clio,Groupe Renault’nun “Geleceği Sürün (2017-2022) stratejik planının öncüsü olarak kabul ediliyor. 2017 sonbaharında sunulan planın üç ana hedefi var:

Elektrik: 2022 yılına kadar, Groupe Renault ürün gamında 12 elektrikli model sunacak. Yeni Clio, Renault tarafından geliştirilen E-Tech hibrid motoru ilk kullanacak.

Bağlantı: 2022 yılına gelindiğinde, şirket kilit pazarlarda yüzde 100 bağlantılı aracı hedef alıyor. Groupe Renault’nun geliştirdiği yeni bağlantılı multimedya sistemi ile teknolojik gelişimi öne çıkarmayı planlıyor.

Otonom: Groupe Renault 2022 yılına kadar otonom sürüş teknolojisine sahip 15 modeli pazarlayacak. Yeni Clio, şehir içi otomobillerde yaygın olarak kullanılabilen ve bağımsız sürüş sağlayan sürücü destek sistemlerini yaparak bu konuda ilk olmayı planlıyor.

Yeni Clio, Groupe Renault güçlenmesi için planlanan stratejinin merkezinde. Bu strateji, özellikle paylaşılan teknolojilerin geliştirilmesine ve Yeni Renault Clio’nun ilk kez inşa edildiği CMF-B platformu kullanıyor.


İç mekan da devrim.

İç mekandaki gelişim anında fark ediliyor. Kalite ve sürüş ergonomisi öncelik olarak belirlenmiş. Ön paneldeki yumuşak kaplama, kapı panelleri ve orta konsol çevresindeki kullanılan malzemeler ile algılanan kalitede sınıfı için yeni bir boyut kazanıyor. Yer kazanmak ve daha fazla araç içi teknolojiyi entegre etmek için daha kompakt bir tasarıma kullanılmış ve tamamen yeni olan sürücü odaklı ‘Akıllı Kokpit’ tasarımı ile bunu yapıyor.Segmentteki en geniş ekranlarla donatılmış, daha akıcı bir sürüş deneyimi için modern ergonomi sağlamak hedeflenmiş.

Renault-Clio-2020-1024-14.jpg



Multimedya ekranı

Akıllı Kokpit’in önemli bir bileşeni de 9,3 inç multimedya ekranı. Renault modellerinde kullanılan en büyük ekran. Espace’den esinlenerek tasarlanan dikey ve ince eğimli tablet, gösterge panelini genişletir ve kabine daha modern bir his veriyor. Sürücüye doğru açılan ekran, yeni EASY LINK bağlantılı sistemi ile, tüm multimedya, navigasyon ve bilgi-eğlence özelliklerinin yanı sıra, kullanımı çok kolay olan MULTI-SENSE ayarlarından oluşuyor.

Renault-Clio-2020-1600-15.jpg


Dijital Kadran

İlk defa,Clio, geleneksel analog kadranı dijital bir kadran ile değiştirdiler. 7 ila 10 inç arasında değişen TFT ekran. 10 inçlik sürüm ekranda GPS navigasyonunu içerecektir. 10 inç ekranıyla Clio, en büyük dijital kadrana sahip.




10_36.jpg


09_37.jpg


Direksiyon

Yeni, daha zarif direksiyon simidi, önceki modele göre daha kompakt bir tasarıma sahip.Yeni, daha kapsamlı ve arkadan aydınlatmalı kontrollerle donatılmış ve krom kaplamalar ile içeride algılanan kalitedeki iyileşmeye katkıda bulunuyor.

Renault-Clio-2020-1600-15-1.jpg


Orta konsol

Orta konsol aynı zamanda Akıllı Kokpitinin temel bir bileşeninden biri. Daha iyi bir ergonomi için daha yükseğe yerleştirilmiş, kısa bir vites var. Kaplanmış konsolu isterseniz iç tasarıma bağlı olarak özelleştirilebilir. Konsolun alt kısmına yerleştirilmiş saklama gözleri, kablosuz telefon şarjı da sunuyor.


Renault-Clio-2020-1600-191.jpg


Kişileştirme seçenekleri

Renault söylediğine göre her Clio sahibi artık aracını kişiselleştirme paketi ile merkezi konsol, gösterge paneli, kapı panelleri, direksiyon simidi ve kol desteklerinin görünümüne kişiliğini yansıtabiliecekr. Müşteriler en az sekiz iç tasarım arasından seçim yapabilecek.


Renault-Clio-2020-1024-16.jpg


Daha modern ve etkileyici dış tasarım

Tüm açılardan daha zarif ve dinamik ama hala önceki neslin tasarım karakteri mevcut. Ön tarafta,daha büyük bir ızgara ve daha iyi motor soğutması sağlayan bir merkezi hava deliklerine sahip.

Boyut açısından,14 mm daha kısa fakat içeride daha geniş. Daha iyi aerodinamik için gövde 30 mm’ye kadar alçaltılmış. %100 LED ışıkları, gömme bagaj kapağı gibi detaylar dış mekanı modernleştirmeye ve algılanan kaliteyi yükseltmesine yardımcı oluyor.
Renault-Clio-2020-1024-06.jpg


Far
Clio’daki farlar, artık giriş versiyonundan itibaren (ülkemiz için bilmiyorum en azından yurt dışında) %100 LED, Renault modellerini karakterize eden C-Shape ışık imzası ile donatılmış ve ışığı yansıtan ve elmas motifinin vurguladığı daha etkileyici bir görünüm sağlıyor.

09_40.jpg



Bagaj

BOSE ses sistemi olmasına rağmen 391 litrelik bagaj hacmini etkilemiyor, bu da segmentteki en büyük bagaj yapıyor. Çift kat günlük yüklemeyi kolaylaştırırken arka koltuklar katlanınca düz bir zemin sağlıyor.


19_18.jpg



Kaynak: http://garajtv.com/yeni-renault-clio-ile-inceleme/
 

spartacus

Elit Apaçi
22 Tem 2018
291
483
945
Marka
Alfa Romeo
bana göre ultra tipsiz fiestadan da aşırı pahalı polodan da daha mantıklı
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,488
1
4,752
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Polo dan kalite anlamında baya rol kapmış hatta olayı bir tık üst seviyeye çıkarmış gibi görünüyor. Boyutlarının ufalmasına rağmen önceki nesline göre 91 lt artan bagaj hacmi ve ferahlayan iç mekan güzel. Konsoldan koltuklara kadar 4 serisi cliodan kesinlikle daha kaliteliyim diyor. Arka tasarım haricinde genel anlamda beğendim. Öndeki C farın alt ucu az daha uzun olsa iyiymiş sanki :)
 
  • Beğeni
Tepkiler: EmreBHZ

tequila

Profesör
12 Kas 2017
1,452
841
1,920
1.5 dci sayesinde satar yine yuksek fiyatlara umarim eski nesil gibi malzeme kalitesi dusuk degildir
 

Gökhan61

Gökhan K.
Panpa
Beta Programı
21 Eyl 2016
1,488
1
4,752
4,070
41
Trabzon
Marka
Renault
Clionun 3 kasasının dinamik ve night&day paketleri megane 2 ve megane 3 de dahil pek çok reno modeli ve bu güne dek üretilmiş clio modellerinden 4 te dahil daha kaliteli ve oturaklıydı. 5 kasada kaliteyi yukarı taşmış hissi vermişler ama bakalım canlıda gene o iğrenç plastik kokusu gelecekmi.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Basri Amca
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım