Yeni Tucson ile 3 Gün TEST

Araç: Hyundai
Modeli: Tucson 1.6D DCT Elite Plus
Yılı: 2018
KM'si: 25.000

Artıları:
+
SUV segmentinde Dizel Otomatik olarak 4 çeker seçeneğinin olması
+ Geniş iç hacim
+ Kullanım kolaylığı/pratiklik
+ Herkesce beğenilen tasarım
+ Akıcı sürüş hissi

Eksileri:
-
Görece yüksek tüketim
- DCT şanzımandan dolayı 4 çeker sisteminden tam performans alınamaması
- Üst donanımda yüksek fiyat

Araç Hakkında:

Yıllardır merakla beklenen düşük hacimli dizel üniteye kavuşan Hyundai Tucson'u 3 gün boyunca test etme imkanı buldum.

Yeni Tucson, ne kadar yeni?
Hyundai Tucson, gerek yurt dışından gerkse ülkemizde özellikle tasarımından dolayı oldukça ilgi gören bir modeldi. Aracın ön arka tasarımındaki ufak değişiklikler ve iç mekandaki dokunuşlarla yenilenmesinden çok, 1.6 litrelik dizel motorun sunulması ibrenin Tucson'a yeniden çevrilmesindeki ana etken oldu.
Ayrıca Yeni Tucson'a eklenen yeni nesil akıllı donanımlar (adaptif hız sabitleyici, 360 derece çevre görüş sistemi vb.) bu segmentte Tucson'un rakipleri karşısında elini güçlendirdi.
Performans ve Tüketim
Tucson'un 1800 kgdan fazla boş ağırlığı ile birlikte, 4 çeker sistemi ve yerden yüksek yapısı, elbette Tucson'a yakıt tüketimi konusundan rekor kırmasına engel oluyor. Ancak sundukları düşünüldüğünde uzun yolda yüksüz ve sabit hızlarda 5 küsürlü değerlerin de istenildiğinde yakalanabiliyor olması, Tucson'un birçok ekonomi severlerin ilgisini çekebileceğini düşünüyorum. Ancak otoyol hızlarında 7 litreli değerlerin de her daim cebinizde olduğunu unutmamanız gerekiyor.
Çekiş Sistemi
Yeni Tucsonda, 4 çeker sistemi geliştirilerek HTRAC adı altında sunuluyor. Bu sistem kilit modunda 60 km hıza kadar çekişi ön-arka aksa eşit olarak dağıtabiliyor. Ancak çift kavramalı şanzıman arazide HTRAC sisteminin sınırlarını zorlamanızı çok da istemiyor, bilgi ekranında şanzıman ısınma göstergesi ile birlikte size bir süre beklemenizi söylüyor.

Şimdi sizi test videomla baş başa bırakıyorum. Keyifli seyirler.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım