Yol Tutuş ve Sürüş Hissiyatı: Ford Focus mu BMW 1 Serisi mi?

2jzihtiyar

Reis
Beta Programı
23 Şub 2018
3,069
6,953
5,020
github.com
Marka
BMW
Aksini iddia eden ve "petrolhead" bir marka olduklarını iddia edecek arkadaşlar da bana şunu izah etsinler, sonra konuşuruz : https://www.caranddriver.com/news/a33545274/bmw-electric-m5-sedan-rumor/

Son tahmin. Bir , bilemedin iki jenerasyon sonra 3 serisi de FWD olacak mı olmayacak mı izleyelim görelim.
Yani üstte de yazdığım gibi Ferrari'nin bile SUV üreteceği bir dönemdeyiz dolayısıyla elektrikli m5 görmek beni şaşırtmaz. Yılların formula1 motor üreticisi Honda bile elektrikli araçlara yatırım yapmak için spordan çekildi. Olayları içinde bulunan duruma göre değerlemek lazım . M3 için fwd olacağını sanmam çünkü satış rakamlarına bakılırsa suv'ler kadar olmasa da bmw için oldukça önemli bir konumda. He şu olabilir, standart 3 ve 4 serileri önden çeker olur ama M modelleri xDrive olarak çıkar
 

2jzihtiyar

Reis
Beta Programı
23 Şub 2018
3,069
6,953
5,020
github.com
Marka
BMW
İkisini de henüz kullanmadım fakat mekanik tasarımlarını düşünecek olursam ikisini de tercih etmezdim. Yol tutuş ve sürüş hissiyatı arıyorsam Civic veya Corolla bakardım. Hatta denk bütçeye yeni 508 bile bakılabilir.

Eleştiriyi şöyle anlatayım: Rakipsiz oldukları bir konuda artık rakiplerin arasına karışıp kaynayıp gitmeyi tercih ettiler. Önden çekişli 1 serisine baktığında Mini gibi bir sürüşü olabileceğine inanıyor musun? Mini önden çeker ama bambaşka bir DNA'ya sahip, kısacık dingil mesafesiyle go-kart hisli bir hothatch. PSA ile ortak kullanılan motorlarını filan sorun etmiyorum, geçmişteki gibi tahrik hatası vermesin yeter diyorum =).
En iddialı rakibi A serisine gelirsek o da önden çekişe taklalar atarak başladı. Yıllardır üzerinde çalışıyorlar, bence hala kusursuza erişmediler ama bayağı ilerlediler. İlerleyip ilerleyip en son onlar da maliyet kaygısını öne koyup torsiyona geçtiler ve iç mekan kaltesini detaylarda yerlere indirdiler. Yani şahsen yeni A serisini de hiç ama hiç sevmiyorum. Symbol motoru ise Mercedes için bir kayıp değil, Renault için bir kazanımdır =)
Tabi mini kadar olmaz, o tarif o kasada go kart gibi oluyor :D Ama söylemek istediğim şey BMW'nin sportif sürüş konusunda her çekiş kontrol sisteminde elinde yeterli data ve birikim var. Bunu yeni 1 serisinin test videolarında görüyoruz, rwd'den dönmesine rağmen tepkileri oldukça beğenildi.

A serisi ise ona gereken yorumu üstte yaptım. Çok da fazla taşlamak istemiyorum beğendiğim bir model ancak detaya inince tat kaçırıyor
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım