Testler

Joker: BMW 320d – E90 | F30




Bazı arabaları yollarda çok sık görüyoruz. Genel anlamda otomobil kültürü gelişmiş bir millet değiliz ve bu arabaların diğerlerinden daha fazla satılması çoğunlukla ya az yakmalarından, ya ucuz olmalarından ya da imajlarının kuvvetli olmasınan kaynaklanıyor; ya da bunların bileşiminden. Ama daha iyi olmalarından değil.

Ancak bazıları var ki iç mekanlarından motorlarına, performanslarından ekonomilerine kadar her yönüyle takdiri hak ediyorlar. Dizel motorlarıyla tüketimi kabul edilebilir sınırlarda tutarken bir hot hatch gibi gidip nefis iç mekanlarında dört kişiyi konfor içinde ağırlayabiliyorlar. Bunları da albenisi yüksek bir logoyla birleştirip kullanıcılarına yüksek bir tatmin sunabiliyorlar.

Pek tabii BMW 320d, bu saydıklarımızı yapabilen tek otomobil değil. Günümüzde üç büyüklerin çoğu modeli kesenin ağzını yeterince açtığınızda bunları becerebiliyor. Ancak onu özel kılan kilit bir nokta var.

Önce geçmişe bir göz atalım. 3 serisi 1975’ten bu yana altı nesil değiştirdi ve yola çıkan tüm BMW’lerin yüzde 30’unu oluşturarak en çok satan modeli oldu. Çok haklı bir istatistik, zira her neslinde sınıfının çıtasını belirledi ve genellikle rakiplerinin onu yakalaması ancak bir nesil sonra gerçekleşti.

Bu karşılaştırmanın ilk konuğu E90, 2005’ten 2011’e kadar üretildi ve E36 temelli selefi E46’dan tamamen bağımsız olarak, baştan aşağı sıfırdan tasarlandı. 2009’da makyaj gören E90, başta çok eleştiri alan stop lambaları olmak üzere birkaç ufak kozmetik değişiklikle resimlerde gördüğünüz araç halini aldı.

Halefi F30 ise 2012’de piyasaya sürüldü ve E90’dan 10 cm daha uzun, dingil mesafesi de 5 cm daha fazla. Daha iri bir otomobil olmasına rağmen öncüsünden ortalama 40 kg daha hafif. Ne kadar iyi bir sürüş makinesi de olsa E90’ın eksileri belliydi ve BMW yeni nesilde özellikle bu noktalar üstünde yoğunlaştı.

Serinin en çok satan modeli 320d’nin motoru iki kez güncellendi. 2005–2007 arasında 163 hp ve 2007-2010 arasında 177 hp üreten ünite 2010’dan itibaren 184 hp/380 Nm oldu, 0-100 km/s’si de 7,5 sn’ye kadar geriledi.

Motor

Bu motorla 320d şaşırtıcı biçimde yürüyor. Şaşırıyorsunuz çünkü dizel motorlu bir premium orta sınıfın, yaygın bir şirket aracının böyle gitmesini hiç beklemiyorsunuz. Yalnız son derece yüksek torkun turboyla beraber devreye girmesi, özellikle E90’ın sürüşünde bir düzensizliğe yol açıyor. Bu noktada iki neslin otomatik şanzımanları arasındaki fark ilk kez devreye giriyor.

Şanzıman

E90’ın altı ileri otomatik şanzımanı pürüzsüz çalışsa da, tork konvertörü biraz üst devirlerde kitleniyor. Yani gaza yüklendiğinizde önce devir yükseliyor, ardından güç 2500 d/d gibi bütünüyle krank miline aktarılıyor ve bu da ivmelenmenin aniden, bir patlama şeklinde yaşanmasına neden oluyor.

F30’un ZF imzalı sekiz ileri otomatiğiyse motorla mili daha alt devirlerde buluşturarak daha doğrusal bir güç aktarımına olanak sağlıyor. Bu, aynı zamanda gaza basmanızla aracın ivmelenmesi arasındaki gecikmeyi azaltıyor ve daha çabuk gaz tepkileri sağlıyor.

Yol tutuş

DTC düğmesini, ESP’yi tamamen devreden çıkarma arzunuza eşdeğer sabırla basılı tutarsanız işler ilginç bir hal alıyor. Söz konusu tork E90’da çok kolay biçimde arka tekerleklerin tutuş limitlerini aşıyor ve patinaja düşürüyor. Bu hadise mekanik kilit olmadığı için çoğunlukla tek tekerlekte vuku buluyor ve yanlama gerçekleşmiyor. Ancak kullandıkça ne tür açı ve koşullarda iki tekerleğin birden boşa dönmeye başlayacağını kestirebiliyor ve eğlenceye bir nebze hükmedebiliyorsunuz. Lakin bu da ciddi konsantrasyon ve hızlı reaksiyonlar gerektiriyor zira 380 Nm, devamlı kavrama durumundaki otomatik şanzımanla birleşince kompakt sayılabilecek E90’ın ekseni etrafında dönmesi an meselesi.

F30’daysa işler daha kontrollü ve keyifli cereyan ediyor. Şanzımanın daha alt devirlerde kitlenmesi, daha uzun aks mesafesi ve daha geniş arka iz açıklığı, F30’un E90’a göre arkasını daha yavaş ve kademeli bırakması anlamına geliyor. Poposunu E90 gibi şiddetle savurmak yerine diferansiyelinde yarı-mekanik bir kilit varmış gibi davranıyor ve olan bitenin tadını çıkarmanıza imkan tanıyor.

Asıl önemli olan, tüm bu uğraşlar içinde arabanın size hissettirdikleri. Evet; bir M3 kadar kontrollü, uzun ve yan gidemiyorsunuz ama denerken çok eğleniyorsunuz. 320d’nin sırrı da burada: Aile otomobili kostümünü çıkardığında gerçek bir BMW’nin olması gerektiği gibi bir virajdan ötekine saldırıyor ve sizi de bu yönde teşvik ediyor. Tecrübeli avuçlar içinde tam bir oyuncak halini alıyor. Dizel motor dar güç bandıyla buna biraz köstek olsa da, şanzıman spor modunda bu aralıktan sonuna kadar faydalanmanızı sağlıyor. Ayrıca motorun sesi de hiç rahatsız etmiyor.

Direksiyon

Elbette bu ekstrem kullanım tarzı çoğunluğun izleyeceği yol değil ve önemli olan, şehiriçinde, sıkışık trafikte dur-kalk yaparken arabanın ne yaktığı ve kullanım rahatlığı. E90’ın en büyük sıkıntısı burada ortaya çıkıyor: Sportif kullanımda keyfe keyif katan direksiyon, aşırı sertliğiyle şehiriçi manevralarını bilek güreşine çeviriyor. Kullandığım otomobil otomatikti ancak daha evvel sürdüğüm düz 318d’de de tecrübe ettiğim üzere, E90 tam bir erkek arabası. Her kası katı, her hücresi maço: Direksiyonundan vites ve debriyajına kadar her kontrolü güç istiyor. Ancak çoğu E90 için bunlardan yalnızca direksiyon kısmı geçerli ve gerçekten günlük kullanımda aşırı ağır kalıyor.

BMW de bu abartının farkına varmış olmalı ki, E90’da opsiyonel olan değişken ağırlıklı Servotronic direksiyonu F30’da standart hale getirmiş. Sistem his bakımından aynı nitelikleri taşırken düşük hızlarda çok daha kararında bir sertliğe sahip; doğal çalışıyor. Burada F30’un yeniliklerinden “Driving Experience Control”ün de payı mevcut: ECO PRO, COMFORT, SPORT ve SPORT+ modları yalnızca direksiyon sertliği, gaz tepkisi ve otomatik şanzımanın çalışma karakterini değiştiriyor olsa da, E90 gibi sürekli adrenalin pompalamak yerine F30’da kontrolü size bırakıyor. Ayrıca ECO PRO birazdan değineceğimiz üzere kayda değer tasarruf sağlıyor.

Sürüş

E90’ın direksiyonunu çevirmeyi başarabilirseniz, ne mutlu ki egzersiz programınız bitmiş oluyor zira arabanın geri kalanı son derece zahmetsiz. Bu noktada özellikle süspansiyonlar ön plana çıkıyor: Audi (S line) ve Mercedes (Spor paket) yol tutabilmek için sert, ham ve kaba süspansiyonlara sırtını dayarken BMW, dinamik sürüş esnasında yola oturup, sakin kullanımda çoğu darbeyi emebilen fevkalade bir yay-amortisör kombinasyonuna sahip. Gerçekten de virajlarda bu kadar az esneyen ve yatan bir arabanın şehiriçinde bu kadar medeni davranması takdiri hak ediyor…

…derken F30’a geçiyoruz ve şaşkına dönüyoruz. E90’ı bir spor sedana göre değerlendirdik – ki arabanın olduğu bu – fakat gene de kimilerine sert gelebilir. Ancak eminiz kimse F30’dan şikayetçi olmayacaktır zira daha da rafine ve kontrollü bir otomobille karşı karşıyayız. Bu yumuşak hissiyat üstünde süspansiyon sistemi kadar yeni Pirelli P7 Cinturato lastiklerin de payı var. Eski Continental Sport Contact 2 SSR’lar gibi bunlar da run-flat olsa da hamuru çok daha yumuşak. F30’un genel olarak dinlendiren bir yapısı var ki E90 için bunu söylemek zor. Fakat halen elinize geleni Sport’a alıp aynı keyfi sürebiliyorsunuz, ki bu büyük bir aşama.

Frenler

İki neslin de frenleri yeterince güçlü ancak E90’ın pedal hissi gayet doğal ve progresifken, F30’un Mercedes’lerinkine benzer, yukarıda fazla sert ve dozajlaması alışkanlık gerektiren bir fren pedalı var.

İç mekan

Bir parantez açalım: Bangle sonrası BMW’ler dış tasarımları kadar iç mekanlarıyla da eleştirilerin hedefi oldular. Bu noktada modern BMW kokpitlerinin fotoğraflarda bıraktığı etkiyle gerçek hislerinin birbirinden çok farklı olduğunu vurgulamak gerekiyor. Özellikle 1 serisi üstünde yoğunlaşan kalite tartışmaları bilin ki, asılsız. Zira halen en yumuşak dokunuşa ve en duygusal algıya sahip malzemeler BMW’lere ait. Parça birleşim aralıkları ve düğme yoğunluğuyla Audi’ler biraz daha kaliteli bir intiba bırakıyorlar fakat çok daha soğuklar.

Buradan E90’a geçersek; diğer BMW’ler gibi şık, minimalist, elit bir iç mekan söz konusu. Düğmelerin, kaplamaların ve derinin verdiği yumuşak his kalite yüklü. İçinde bulunmaktan keyif duyduğunuz kokpit özellikle arkada biraz dar. 1.83 boyundaki benim için herhangi bir sıkıntı yaratmasa da, günümüzde çoğu hatchback artık bu genişliği sunar oldu. 460 litrelik bagaj da çok daha ucuza satılan benzer otomobillerin yaklaşık 100 litre gerisinde.

F30’un iç mekan kalitesi konusunda E90’a fark attığını söyleyemeyiz ama bilhassa Luxury donanımlı test aracımızın krom detayları, daha pahalı görünmesini sağlıyor. Ayrıca gene fotoğraflarda fark edemeyeceğiniz detaylar mevcut, misal müzik sistemin normal gözüken düğmeleri aslında dokunmatik. Arkada genişlik olarak artık hiç problem yok, özellikle diz mesafesi sınıf atlamış durumda. 480 litrelik bagajsa hala çok büyük olmasa da yükleme ağzı daha geniş ve duvarlarında daha az girinti-çıkıntı var.

Tüketim

Hiçbir otomobil fabrika verisi tüketim değerlerini gerçek hayatta tutturamıyor ve 320d de bir istisna değil. E90’ın trafik durumuna göre 7,5 ila 8,5 litre arasında değişen 100 km’deki tüketim değeri, bu performansa sahip bir araba için düşük, dizel bir araba içinse yüksek.

Ne mutlu ki F30’da bunun da üstesinden gelinmiş. Yeni şanzıman ve ECO PRO gibi yardımcı bir sistem sayesinde yeni 320d’nin tüketim değerleri 5,5 ila 6,5 arasında geziniyor – ciddi bir gelişim.

Sonuç:

E90
 4yildiz

F30

45yildiz

E90 öncelikle bir sürücü otomobili ve tüm veriler buna işaret ediyor. Başta kendiniz için satın alacağınız ve gerektiğinde eşinizi ve çocuklarınızı taşıyacağınız bir sürüş makinesi. F30 ise onun tüm eksikleri giderilmiş ve basitçe kusursuzluğa ulaşmış hali.

Otomobile ayağınızı yerden kesmeye yarayan bir ulaşım aracı olarak bakıyorsanız, çok daha ucuz ve size aynı tatmini verecek alternatifler mevcut. Fakat gecenin köründe yollar boşken çıkıp içinizdeki çocuğu besleyecek, hatta sırf bunun için eve ikinci bir spor araba alacak kadar hevesliyseniz, BMW 320d o ikinciye gerek bırakmayacak kadar fazla bir otomobil.

 

Yazı: And Mehmet ÇETİN

Foto galeri için tıklayın!

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

82 Yorum

  1. abi harikasınız ama yapmayın şu vimeo yu ya. yemin ediyorum 2.1 mb/s ile download yapabilen fiber internetimle bunu izleyemiyorum. biri üzerime su döksün.

  2. A4 ve C180 göz önüne alınırsa bu segmentde bu kalite zaten 3 büyüklerde standart rakipleri dişli olan bu aracın bu seviyesi normal daha düşük olsa bu fiyatlara tutunması zor olurdu, diğerlerine göre en önemli artısı bencede Bmw ruhu her virajda gördük. Emeğinize sağlık .(Bu kadar yanlamayın ayıptır olan var olmayan var 😀 )

  3. Muhteşem olmuş tabi yol test için fazla müsait değildi sürekli ışıklar falan.Maalesef ülkemizde insanlar araçları sadece dış görünüş için aldığından BMW bile en küçük şeyi opsiyon halinde sunuyor.

  4. Rüzgar sesine değinmemişsiniz.100 120 den sonra aynalardan rüzgar sesi çok geliyor diye söylüyor çoğu kişi bu durum hakikaten böyle mi

  5. Uzun bi aradan sonra 320d iyi oldu. Katılmadığım tek nokta ses yalıtımı. Hem motor hem rüzgar hem de yol sesi yalıtımında bu aracın direk rakibi olan B9 A4 ve makyajlı W204 biraz daha iyiler. Bir de değinmediğiniz şu konu var donanım meraklıları için; bunlar içerisinde opsiyonları en pahalı olan 3 serisi. Aracı fazla doldurunca fiyat inanılmaz yükseliyor ve aynı donanımda ki rakiplerini de çok fazla aşıyor. Bu araç test edilen araç kadar donanımlı alınmalı. Bunun dışında her noktasına katılıyorum. Kusursuz motor, kusursuz şanzıman, kusursuza yakın süspansiyonlar. Sınıfına göre ve makul donanımda ki fiyatına göre her şeyi en iyi ya da en iyiye yakın. Bazı noktalarda sınıfının üzerinde. Bu yüzden çok iyi bi otomobil.

  6. Yarım saatin nasıl geçtiğini anlayamadım harikasınız. 3.20d hep hayalim olan bir araç umarım ileride bir gün sahip olabilirim.

  7. teşekkürler yeni test ve bilgiler için bende alfa 156 mk2 var michelien primacy hp lastikler var ilk aldığımda hiç kaymadığı zıng diye durduğu yerde kış geçtikten sonra geri takıldığında 2 yaşındaki lastikler kaymaya abs devreye girmeye başladı kime sorsam olmaz öyle şey dediler benmi husnü kuruntu yapıyorum diye kendi kendime düşünüyordum iyi oldu tebrikler test için devamını bekliyoruz

  8. Çok özlemişim video harika. Bu arada bağış yap bölümü açılmış bir ara sizlere destek olmak istiyorum

  9. Heralde 420d testi de geleceği için araba hakkında çok ayrıntıya girilmemiş. Lastik muhabbeti vs çok güzeldi bu arada.

  10. güzel test olmuş abiler elinize sağlık….ama sanki bi yerlerde bi eksiklik vardı ya..Bana da öyle gelmiş olabilir. Okuduğum yazıdaki gibi………..işte ne biliiim öle:):):)

  11. Uzun bir aradan sonra ilaç gibi geldi 🙂
    Belki nereye takılmış diyenler olacak ama kapı kolundaki ahşap (ya da ahşap görünümlü kaplama) müthiş görünüyor bayıldım.Aracın içi gerçekten çok hoş.

  12. Arabanın içinde kullanılan mazemelerden çok bahsetmemişsiniz. Mesala plastik kalitesini beğendiniz mi yumuşaklar mı ?

  13. Çok yakın bir dostumda kırmızı, F1 direksiyondan kulakçıklı 3.20i F30 vardı. Aracın ekranını sizin teste “var herhalde” dediğiniz o büyük ekranla değiştirdi. (Sanırım 8,5 veya 10″ oluyor.) HDD falan bağlanıyor, navigasyona ekranın yarısı yetiyor baya enfes olmuştu. Navigasyon her orta ekranda hem de kadranların arasında gösteriliyor, orta ekranda başka bir görünüme geçseniz bile kadran arasında devam ediyor. Araca CC de taktırdı (direksiyon göbeğinin değişimi gerekiyor) oldukça memnundu. Bahçelieveler’de başka bir arkadaşa 1-2 hafta önce sattı aracını, oldukça güzel bir araçtı. Dizel mutlaka tork açısıından iyi ama tadını almak istiyorsanız benzinlisini kullanmanız lazım. Onun aracında özel olarak normalde bu araçlarda kapalı olan Sport+ modu da açıktı ki anlatılmaz, yaşanır. 🙂

  14. Öncelikle sitenin yeni hali çok iyi olmuş. İnceleme yazısını daha önce okumuştum iyiydi şimdi tekrar okudum ve videoyuda üzerine izledim ikiside gayet başarılı. Fakat video bana biraz kısa geldi böyle özel bir araç için. Çünkü birazda araç harici konuşmalar (lastik vs) 10-15 dk götürmüş zaten. Lastik konusu iyi olmamış gibi anlaşılmasın gayet iyi bir sohbetti ama bence farklı bir videoda daha uzun konuşulabilirdi. Aracın zamanından yemiş gibi geldi sadece 🙂 Gerçi kusursuzun üzerine daha ne konuşulur bilmiyorum ama. Hareketlilikte pek yoktu. Şahsen ben 320d videosunun çekildiğini görünce adrenalin dolu bir video canlanmıştı gözümde. Araca da sohbetinize de doyamadım sonuç olarak.

  15. Uzun bir aradan sonra video gelmiş 🙂

    Önden kaydığında neden direksiyon yumuşuyor sorusuna şöyle bir yanıt verilebilir. Bence güvenlikten dolayı. Yani standart kullanıcı önden kaydığında panikle direksiyonu çevirmeye çalışır. Aracı düzeltmek için. Bu yumuşama çevirmeyi daha da kolaylaştırmak için olabilir mi yoksa mantıksız mı?

  16. Yazısı da videosu da çok güzel bi test olmuş tebrikler.
    And abi keşke test yazılara yazmaya devam etse ben zevkle okuyodum yazıları 😀

  17. 3.20 Diiiizel 😀 mükemmel bir test olmuş muhip abiye dizel dedirttirirseniz çok seviniriz valla güzel olur 😀

  18. Yeni video geldiğini görünce baba olmuş kadar sevindim resmen. Hocam ben ortalama bir sene sonra 320i ed almayı düşünüyorum. Arşivinizde test olarak bulamadım eğer kullandıysanız 320d den farkını söylemeniz mümkün mü acaba ?

    1. 320i ed(efficient dynamics) benzinli 1.6 170hplik bir motor. 320d ile değilde 320i ve 316i ile karşılaştırmak gerek. vergi avantajı sayesinde şuanda benzinli seçeneklerde en avantajlı motor. Teknolojisi sayesinde de ciddi anlamda az yaktığını söylüyorlar. kısacası aşırı beslemeli bir 316 daha uysal bir 320 ama bence en avantajlı motor seçeneği. ciddi km yapmıyorsanız 320d versiyonuna göre daha ekonomik arada yakıt,fiyat,vergi farkı ciddi bir miktar.

    2. Hocam 316i kullanıyorum şehir dışında 4.7 gibi bir değer yakaladım şehiriçindede 7.5-8 normal kullanım ki 320ied daha az yakıyor 316i den yaptığınız kmyi bilmiyorum ancak aradaki farkı telafi etmek normal bir kullanıcı için çok zor

    3. Ancak adına aldanmamak lazım bende daha yeni öğrendim 316i,320i,320i ED hepsi 1600 cc motor hacminde turbo beslemesinden dolayı beygir ve isim farkı var

      1. hocam yanlışınız olsa gerek normal 320i ler 2 litrelik motora sahipler. ed versiyonları 1.6 litre 170 hp normal 320i ler 2 litre 185 hp gibi bir güce sahip beygiri şuan tam olarak hatırlayamadım yanlış olabilir ama hacim 2 litre.

      2. Faruk aynen dediğin gibiydi ancak şimdi fiyat listesine baktım 2.0lt 184bg olan motoru çıkarmışlar listeden.

      3. 1.6 lık versiyon vergi avantajıyla diğerini öldürünce en temizini yapıp kaldırdılar diye düşünüyorum 😀

  19. Hersey güzel de ZF şirketi ile ilgili öngörüler ve yorumlar tuhaf geldi komik 🙂 Bence bunu en iyi sirket yetkilileri bilir

  20. Abi bu arabayla 1. viteste yanlamak imkansıza yakın, sarınca vites atıyor ve topluyor o yüzden biraz hızlanıp 2. vitesten başlayınca çok temiz bir yan geliyor. Bunu mutlaka deneyin farkı görüceksiniz

      1. Sinan bey öncelikle merhaba 420d alıcam.Ama bir sürü test izledim. http://www.otopark.com dan başka bir yere güvenmiyorum.Bir sorum olucak 430d 435d yurt dışından getittirebiliyor muyuz ? Bir bilginiz var mı ? Birde 420d Xdrive düşünüyorum.Fren ve yol tutuş sizce nasıl ? Yakalamışken sizi bunları sorayım dedim.Şimdiden teşekkür ederim . 🙂

  21. sizi severek takip ediyorum. Tüm çevreme sizi tanıtıyorum sakıncası olacağını düşünmeyerek kendi instagram hesabımda da sitenizin reklamını yapıyorum izninizle? Başarılarınızın decvamını diliyoruz ailecek:)
    bu araçta vitesi m2 konumunda yanlamayı denerseniz 90 derece açıları vereceğinize eminim:)

  22. değerlendirmelerinize katılıyorum ve yeni sitenizde bence başarılı yeni insignia dizelin testini repertuarınıza alısanız sevinirim..

  23. Bu modelde direksiyon titremesi var diyorlar. Testte sanırım bu sorunla karşılaşılmamış ama aranızda kullanıcıları varsa tecrübelerinizi aktarabilir misiniz?

  24. kolay gelsin e90 320d 184 bg olanlarda servotronic olup olmadığını nasıl anlarız veya hepsinde varmı standart olarak

  25. E90 LCI , F 30 3.20İE yine f30 kasa 3.28 İ araçların sahibi olarak kullanmış biri olarak kesinlikle E90 derim. Eksi yönleri Yok mu tabi ki var ama bence çok doğal bir otomobil. Çok güzel açıklamışsın ancak direksiyon hissiyatı yönünden kesinlikle F30 bariz şekilde geri de kalıyor. Mukayese bile etmem ama sabahları aracı park yerinden çıkarırken babamın hidrolik olmayan direksiyonlu doğan slx aracına taş çıkartan sertliği var, frenleri mükemmel e90 sürücü otomobilimi kesinlikle e90

  26. 0 km den bu yana 2011 E90 kullanmaktayım. 100 bin km de. Hala her acelem olduğunda çok geliştirilmiş bir go cart aracı hissini yaşıyorum. Geçmişte 1 yıl Chrysler 300 c 5.7 HEMİ kullanmıştım 8 akıllı silindiri ve deli bir gücü vardı..Bu gücün karşılığı rahat kullanırsanız 25 litre / 100 km tüketimdi. Ancak E90 ! , cok dengeli , çılgın güçlü , sadece istediklerinizi yapıyor. …Bunun karşılığında tüketimi en sert kullanımda dahi 8 lıtre /100 km yi bulmuyor.

    1. İsmail bey merhaba,

      Gerçek kullanıcısından bilgi almak istedim ?,
      E90 kasa 184 Hp 320d satın almayı düşünüyorum , araştırdığıma göre motor zincir problemi varmış bu modellerde , onu hallederiz da başka anormal problem çıkartır mı acaba ?
      Bilgi verebilirseniz memnun olurum

      1. Merhaba,
        Evet, epeyce maaliyetli bir iştir. (6500tl motor kulakları vs içinde yapıldı benimki. ) iyice kontrol ettirin. zincirli olan tüm araçlarda vardır. bu modele has bir durum değil aslında. range rover ‘ da da değiştirdik oradan söylüyorum.

  27. E90 LCI den F30 a geçiş yapmak için 1 hafta kiralayıp f30 test ettim. Eğer tecrübeli iseniz ve direksiyon sertliği sizin için problem değilse(benim için tam tersi bir istek) E90 LCI kasa bir 320d, sizin için adeta bir eğlence ve keyif makinasına dönüşür.

  28. Merhaba,
    320d e90 lci kullanıcısı olarak direksiyon sertliği için çözüm arıyorsanız kesinlikle runout flat (flat) lastikleri çıkarıp atın. sorunun arabadan değil flat lastiklerin aşırı sertliğinden olduğunu anlayacaksınız. yollardaki çukurları çok hissettiriyor, direksiyon yol durumuna göre yön değiştiriyor, direksiyona düz yolda bile sıkıca sarılıyorsanız, kasislerde vuruntu yapıyor, virajlarda toplamıyor ise rft lastiklerinizden kaynaklanıyor. aracınızı kullan-at ralli arabası gibi kullanmıyorsanız, deneyin hak vereceksiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu