Haberler

Alfa Romeo perdeyi aralıyor




İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo, 2018 yılına kadar 8 adet model duyuracağını açıklamasından sonra Giulia olarak tanımladığı yeni sportif sedan modeli görüntülendi.

Başlangıçta Chrysler 200 gibi önden çekişli CUSW platformunun kullanılması düşünülürken bu karardan vazgeçildi.159’un halefi olarak pazar konumlandırılması yapılan yeni Giulia’nın arkadan itişli olarak üretilmesi planlanıyor.

BMW 3 serisi gibi spor sedan ve benzeri otomobillere rakip olarak dizayn edilen modelde Maserati Ghibli’ye benzer bir kasa kullanıldığı görülüyor. Tipo 952 koduyla geliştirilen Yeni Alfa Romeo Giulia’nın, Maserati Ghibli’ye nazaran daha kısa ve dar bir şasede üretilmesi düşünülüyor.

Yeni Giulia’da Ferrari tarafından geliştirilen 3.0 litrelik altı silindirli 480 – 520 arasında beygir gücüne sahip aynı zamanda Maserati Ghibli’de kullanılan motorun kullanılması düşünülüyor.

Şanzıman net olarak açıklanmasa da Alfa Romeo 4C’de kullanılan çift kavramalı ünitenin yer alması bekleniyor. Sınırlı kaymalı diferansiyel ve bazı ağırlık iyileştirmelerinin yapıldığı da gelen bilgiler arasında bulunuyor.

Yeni Alfa Romeo Giulia’nın 2016 yılında satışa sunulması planlanıyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Ön kısım olduğu gibi ghibli, direksiyon jeep. Fotoğraflardakinden bambaşka bir araba olacağı kesin

  2. bencede bu yeni model olamaz, alfa önünde standart V ızgarası olmadan bi model yapıcağını zannetmiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu