Haberler

Makyajlı 2015 Ford C-Max, yeniliklerle birlikte geliyor




Ford bu hafta yayınladığı tanıtım filminde, makyajlı 2015 C-Max ve Grand C-Max’in mekanik ve tasarımsal yeniliklerini anlattı.

İki aracın ön kısmı artık Ford araçlarında görmeye alışık olduğumuz Aston Martin benzeri ızgara ile yeniden tasarlanmış ve farlarda LED gündüz lambaları unutulmamış. Aracın arka kısmı ise nispeten daha küçük olan stop lambaları ve gözden geçirilmiş tamponuyla daha basit bir tasarıma sahip. Ford bu makyaj ile birlikte araçlarda yeni renk seçenekleri ve yeni tasarlanmış jantları da tüketiciye sunacak.

Kabinde, Focus’da da bulunan SYNC 2 bilgi ve eğlence sistemi, 8 inchlik dokunmatik ekranla birlikte kullanıcı dostu olmayan bütün o karmaşık tuşların yerini alıyor. Araçta ısıtmalı direksiyon, kapı eşiği korumaları ve ön ile arka sıradaki koltukların arkasında yükleme filesi takma noktaları bulunuyor. Ford, aracın malzeme kalitesinin artık daha yüksek olduğunu da belirtiyor.

Araçta kullanılan kalın yan camlar, dikiz aynasını tutan mühürlerin daha soğurucu özellikli olması ve bagaj kapağı araçtaki sesi ve titreşimi azaltırken, motor sesi yalıtımını ise yeni ,içi yalıtım malzemesi ile doldurulmuş, motor bölümü plaka ile sağlanıyor. Ayrıca aracın dizel motorlu versiyonlarında motor sesini daha da azaltmak için kaputta fazladan yalıtım malzemesi kullanılıyor.

Motor seçenekleri olarak ise, 1.5 TDCI dizel 118 hp ve yenilenmiş 2.0 TDCI 138 & 160 hp , 1.0 EcoBoost 98 & 123 hp ve 1.5 EcoBoost 148 & 177 hp motorlar bulunuyor.

Bütün bu yeniliklerin yanı sıra, iki MPV de yenilenmiş direksiyon ve süspansiyon içerecek. Ford’un MyKey teknolojisi ise araç sahiplerine en yüksek hızı belirleme, müzik sisteminin sesini kısma gibi seçenekler sunuyor. Aktif park asistanı, dikey park, otomatik frenleme ve şehir içi çarpışmayı önleme sistemi gibi birçok yardım ve güvenlik sistemlerinin yanı sıra adaptif aydınlatma sistemine sahip bi-xenon HID farlar da opsiyonel olarak tüketiciye sunuluyor.

Makyajlı 2015 Ford C-Max ve Grand C-Max premiyerlerini Paris Motor Şov’da yapacak.

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. gereksiz düğmelerden kurtulmuş ama içeride daha fazla özel malzeme kullansalar insanın içi açılır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu