Haberler

910 beygirlik hibrit konsept




Lamborghini, Paris Motor Show’da yeni konsepti Asterion LPI 910-4 concept modelini tanıttı.

Huracan’dan gelen 5.2 litre 610 beygirlik atmosferik motorun, ekstra 300 hp sağlayan 3 elektrikli motor ile birleşmesi sonucu ilk kez “Lamborghini” ve “plug-in Hybird” kelimelerini bir arada kullanıyoruz. Bu kombinasyon ile konsept model 910 Hp toplam güce ulaşıyor.

Elektrikli motorların sağladığı torkla da beraber Asterion Concept 0-100 km/s hızlanmasını 3 saniyede tamamlayarak 320 km/s son hıza ulaşıyor. Akıllara zarar bu hızlanma değerine ulaşmak için 7 ileri DSG şanzımana ve 4 çeker sistemine sahip olan modelin yakıt tüketimi ise bir diğer şaşırtıcı değer. Hibrit olarak kullandığınızda model 100 kmde 4.2 litre gibi hiç beklenmedik bir yakıt tüketimi iddia ediyor. Tamamen elektrik modunda kullandığınızda ise maksimum 125 km/s hıza ulaşabiliyor ve kendinize hakim olabilirseniz 50 km menzil sunuyor.

Modelin isminde ise pek çok ince detay bulunuyor. Bazılarının bildiği gibi Lamborghini modellerinde yer alan “LP” “longitudinal posterior” anlamına geliyor. Bu iki harfe eklenen “I” ise İtalyanca’da hibrit anlamına gelen “Ibrido” kelimesini ifade ediyor. “910” motorun gücünü ve “4” ise 4 çeker sistemini ifade ediyor. Bu bölüm ile muhtemelen bundan sonra pek çok Lamborghini modelinin koduna bakışınız değişebilir.

Önlerde 20 arkalarda 21 inçlik jantların üstüne oturtulmuş modelin iç kısmında minimalist denebilecek bir dizayna yer verilmiş. Koltuk pozisyonu ise bildiğimiz Lamborghini’lerin aksine daha fazla konfor sunmak için daha yükseğe konumlandırılmış.

Lamborghini, şimdilik “hyper cruiser”ın üretilmesi yönünde bir planları olmadığını söyledi.

Faruk

Küçüklüğümden beri sahip olduğum otomobil aşkı zaman içinde beni Otopark ailesinin bir parçası haline getirdi. Aileye katıldığım ilk günden beri siteyle ilgilenmeye zevkle devam ediyorum...

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. direksiyondaki işlemeler bizim uzun yol kaptanlarının otobüslerindeki sedef işlemeleri andırıyor :))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu