Haberler

Audi’den RS Hibrid hamlesi




Audi, katı emisyon kuralları gereği altı yıl içerisinde tüm RS modellerini elektrik destekli üreteceğini açıkladı.

Audi’nin bu kararı vermesindeki en büyük etken şüphesiz 2021 yılında Avrupa’da  yürürlüğe girecek olan; araçların kilometrede 90 gr’dan daha az  CO2 salınımına müsade eden katı emisyon kuralları oldu. Audi’nin Quattro bölümü genel müdürü Heinz Hollerweger, RS modellerinin gelecekteki emisyon kurallarına uyabilmesi için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Elektrik desteği ile birlikte 2020 yılında tüm RS modellerini 100 g/km’lik CO2 salınımının altına çekeceklerini söyleyen Hollerweger, yakın zamanda bu modellerden bazılarının  RS5 TDI Concept’te de gördüğümüz; “hibrid turboşarj” ile donatılacağını da belirtti.

Hollerweger, hibrid sistemlere ve gelecekteki otomobillerde yakıt hücreleri ile beraber kullanılması düşünülen “Süper kapasitör”lerin önemine de değinerek: “5 silindirli bir hibrid aracın teknik olarak bir getirisi olmayacak.  Süper kapasitörleri, hibrid araçlardaki ağırlığı azaltacak çekici bir alternatif olarak görüyorum fakat bunun maliyetleri arttıracağını da söylemeliyim.” diyerek hibrid sistemlerin geleceği ile alakalı görüşlerini belirtti.

Son olarak Hollerweger, gelecek nesil RS4’ün V8 bir motor yerine daha verimli ve turboşarjlı bir V6 üniteye geçmesinin yararlarına olacağını da ifade etti.

 

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu