Haberler

3 silindir modasına Volvo yorumu




Volvo, yüksek teknoloji ürünü Drive-E ailesini, gelecekte 3 silindirli motorlar ile genişletecek.

Üç silindirli 1.5 lt’lik benzinli motorların varlığından ilk olarak Ağustos ayında bahsetmeye başlayan Volvo, bu motorlar sayesinde 2020 yılına kadar araçlarında 95 g/km’lik bir CO2 hedefine ulaşmayı planlıyor.

Yeni nesil motorlar, Volvo’nun daha önce kompakt sınıf için tanıttığı CMA (Compact Modular Architecture) platformunda ve  S60 gibi SPA (Scalable Product Architecture) platformunu paylaşan araçlarında kullanılabilecek. Volvo’nun ilk olarak V40 Cross Country’de test etmeye başladığı motorlar, otomatik ve manuel şanzımanlarla birlikte hibrit ve 4 çeker sistemleriyle de alınabilecek.

İleri turboşarj teknolojileriyle birlikte maksimum 180 BG’lik bir güce sahip olacak motorlar, S60 ve V60 gibi modellere bile fazlasıyla yetecek.

Sektördeki hızlı değişime ayak uydurmaya çalışan Volvo, testine başlayalı henüz 48 hafta olan motorlar için 24 aylık bir test ve gelişim sürecine daha ihtiyacı olduğunu belirtiyor.

Dört silindirli Drive-E motorlarının gelişiminden elde ettikleri deneyimleri yeni nesil 3 silindirli motorlarda kullandıklarını belirten Volvo’nun Güç Aktarma Birimi Şefi Michael Fleiss, bu motorların esnek, kompakt ve güçlü olduğunun altını çiziyor. Volvo’nun lüks otomobiller ürettiğine de değinen Fleiss, yeni motorların ses seviyesi, titreşim ve sertlik konularında çok hassas bir seviyede olması gerektiğini, bu sayede markanın günümüze kadar gelen lüks, konfor ve kalite imajının da devam ettirilmesinin zorunlu olduğunu sözlerine ekliyor.

Volvo’nun, Avrupa ve Çin’deki emisyon kurallarını karşılayan Drive-E dört silindirli motorları gibi yine İsviçre ve Çin’deki fabrikalarında üreteceği bu yeni üç silindirli üniteler, Euro 7 normlarını da karşılayacak.

Volvo’nun benzinli motorlardaki silindir ve hacim küçültme gelişmelerinin aksine, dört silindirli dizel Drive-E motorları ile yola devam edeceklerini açıklayan Fleiss, yakıt tüketiminde çok fazla bir kazancın olmamasıyla birlikte ses seviyesi yüksek olan bir motora da karşı olduklarını belirterek, Volvo’nun neden 3 silindirli dizel motorlara sıcak bakmadığını da açıklamış oldu.

Dört silindirli Drive-E motorlarının genlerine sahip olacak olan bu 3 silindirli ünite, 2017 yılında kullanılmaya başlanacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu