Haberler

GT-R LM Nismo internete sızdı




Önümüzdeki sene Le Mans sahnesindeki yerini almak isteyen Nissan’ın iddialı ve bir o kadarda sıra dışı bir tasarıma sahip modeli GT-R LM Nismo’nun renderlanmış görüntüleri internete sızdı.

Geçtiğimiz Mayıs ayında iddialı yarışçının nasıl görünebileceğine dair ipuçları veren Nissan, önümüzdeki yıl Super Bowl sırasında, büyük ihtimalle özel bir reklam kampanyası ile GT-R LM Nismo’yu tanıtmayı planlıyordu. Fakat görünen o ki şirket içinden birileri aceleci davranmış ve olası bir görseli sızdırmış.

Diğer LMP1 sınıfı yarış otomobilleri ile karşılaştırıldığında belirgin oranda uzun olan GT-R LM Nismo’nun boyu önden ortadan motorlu olacağının bir işareti olabilir. Ayrıca arka tekerleklerin ön tekerleklerden daha dar olduğu tahmin edilirken, ön aks genişliğinin arkadan daha uzun olduğu öngörülüyor.

Şasinin bütün ilginç detaylarını bir kenara koyup GT-R LM Nismo’nun kalbine göz atacak olursak karşımıza  400 bhplik bir elektrik motoru ile desteklenmiş, Cosworth’un 600 bhp gücündeki V6 Formula 1 motorunun çıkması olası gibi duruyor. Diğer bir olasılık ise GT-R LM Nismo’nun, twin-turbo şarjlı 2.0 litrelik bir V6 ve her iki aks üzerine konumlandırılmış elektrik motorları ile desteklenmesi.

Tüm bu sorular ise 1 Şubat’ta Super Bowl sırasında gerçekleşecek Nissan etkinliği ile cevaplanacak.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=bCRw_Nq8L-I&w=560&h=315]

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu