Haberler

Mazda gençlik ödülleriyle fark yaratıyor




İstanbul, 9 Aralık 2014. 14 Aralık’ta Roma’da gerçekleşecek olan 14. Dünya Nobel Barış Ödülleri Zirvesi’nde ikinci Mazda Make Things Better Ödülü sahiplerini bulacak. 10.000€ değerindeki birincilik ödülü, modern araçları dünyanın daha iyi bir yer olması için en iyi şekilde kullanan projeye verilecek. Zirvenin önde gelen partnerlerinden birisi olarak Mazda Gençlik Zirvesi seminerinde yarışmanın startını verdi.

Mazda Motor Avrupa İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Wojciech Halarewicz yarışma ve ödülle ilgili şunları söyledi: “Mazda olarak yıllar içinde karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelebilmek adına yaratıcı olmamız gerekti ve bu nedenle gelenekleri zorlayan ve hiçbir zaman vazgeçmeyen bir ruh geliştirdik. Ve bizim gibi bu ruha sahip olanlara büyük saygımız var.

İçinde yaşadığımız dünyayla ilgili olan, sorunların üstüne giden ve fark yaratmaya çalışan genç insanları desteklemek için Mazda Make Things Better Ödülünü oluşturduk. Bu sene ikincisini vereceğimiz bu ödül programımızla gurur duyuyorum.”

Mazda Make Things Better Ödülü, geçtiğimiz sene Varşova’da gerçekleştirilen 13. Dünya Nobel Barış Ödülleri Zirvesinde düzenlenen Mazda’nın Gençlik Zirvesinde ilk kez sahiplerini buldu. Ödülün ilk sahibi ise Afrika’da silah şiddetinin tehlikeleri hakkında farkındalık uyandırmak için interaktif radyo programlarını kullanan projesiyle 24 yaşındaki tıp öğrencisi Antti Junkkari oldu.
Bu yılki Gençlik Zirvesi’ne panel konuşmacısı olarak katılan Junkkari ise şunları söyledi: “Arkadaşlarım ve ben, bu ödül ve Mazda ile yaptığımız başarılı işbirliğinden ötürü çok memnunuz. Mazda’nın desteğiyle, projemizi gözle görülür ölçüde ileri taşıyabildik. Bu senenin tüm Mazda Make Things Better Ödülü finalistlerine başarılar diliyorum.”

30 yaşın altındaki bireyler grup olarak ya da üyeleri 30 yaşın altında olan kar amacı gütmeyen kuruluşlar yarışmaya katılabiliyor. Ödül, yalnızca kazanan projeyi geliştirmek için kullanılabiliyor. Başvurular, Mazda’nın Roma’da gerçekleştirdiği Gençlik Zirvesinde kabul edilecek ve jüri Ocak ayının sonunda kısa listeyi açıklayacak. Finalistler böylece projelerini geliştirme ve ayrıntılı projeleri Şubat ayında sunma fırsatı yakalayacak. Kazanan proje, 2015’in ilkbahar aylarında açıklanacak.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu