Haberler

Skoda yılda 1 milyon araç üretimini aştı




Skoda tarihinde ilk defa bir takvim yılında 1 milyondan daha fazla araç üretti. 119 yıllık uzun tarihinde 1 milyonluk eşiği 2014 senesinde aşan Skoda, bu başarıların devamını getirmeyi hedefliyor.

Skoda’nın şu anda en kapsamlı ürün yelpazesini sunması, aynı zamanda üretim ve satış adetlerinin de yükselmesini sağladı. Her geçen gün modellerini yenilemeyi sürdüren Skoda, 2015’te de yeni Fabia ve yeni Superb modelleriyle dikkatleri üzerine çekecek.

Yılda 1 milyondan fazla araç üretimi, Çek otomobil markasının özellikle son 20 yıl içerisindeki gelişimini açıkça gözler önüne seriyor. 1991 yılında Skoda’nın VW Grubu’na katılmasının ardından satışlarda 6 kat oranında artış gerçekleşti. 1991’de Favorit olmak üzere sadece bir adet model üreten Skoda, bugün tarihinin en büyük ve en çekici araç yelpazesini sunuyor.

Skoda, 1990’ların başında yerel pazarlara, Orta ve Doğu Avrupa pazarlarına odaklanmışken bugün dünya çapında 100’dan fazla ülkede satış gerçekleştiriyor. 2014 yılının Mart ayında, Mlada Boleslav fabrikasında 11 milyonuncu üretimini gerçekleştiren Skoda, yıl sonunda doğru ise ürettiği Fabia 1.2 TSI modeliyle 1 yılda 1 milyonuncu aracını üretmiş oldu.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu