Haberler

2015 Porsche 919




Porsche, sezon arasında araca yaptığı geliştirme operasyonundan sonra 919’u Weissach’da test etmeye başladı. 919, bu sezon LMP1 kategorisinde Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda Porsche’u temsil edecek.

Yapılan değişiklikler arasında aracın ön tarafında bulunan aerodinamik parçalar bulunuyor. Aracın ön kanat desteklerinin yeri biraz değiştirilmiş ve aracın burnu da daha üçgensel bir biçime kavuşmuş.

Porsche ise aracı şu şekilde tanımlıyor, “Yeni 919 Hybrid, tanıtımı sadece 1 yıl önce yapılmış bir aracın kapsamlı bir şekilde evrim geçirmiş hali. Araç, bu yıl da yenilikçi 2 litre V4 motoruna, sadece ön tekerlere güç aktarımı yapan elektrik motoruna ve 2 adet enerji geri kazanım sistemlerine sahip olacak. Yeni jenerasyon 919, piste ilk olarak 15 Aralık 2014’de çıktı.”

Yeni 919’un ilk testleri Weissach’da yapıldı ancak LMP1 takımı, yeni sezona 18 Ocak’ta Abu Dhabi’nin Yas Marina Pisti’nde yapacağı testlerle başlayacak.

Biz de, otopark.com ekibi olarak yeni sezonda LMP1 kategorisinde yarışacak olan Porsche’un minik canavarına başarılar diliyoruz.

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu