Haberler

Dodge Viper Le Mans’a geri mi dönüyor?




Chrysler’in, Dodge Viper’ı yarışlardan çekme kararıyla hayal kırıklığına uğrayan hayranları arasındaysanız sizlere güzel bir haberimiz var. Topluluktan gelen haberlere göre Amerikan süper spor otomobilleri bu sene Le Mans’a geri dönecek.

Olayın arkasında Chrysler’in, Riley Techologies’e yeni Viper GTS-R programı için görev vermesi yatıyor ve bildiğimiz gibi Riley, Daytona Prototipleri ile bilinen, yarış otomobilleri hazırlayan bir firma. Viper GTS-R Le Mans ve United SportsCar Championship için hazırlanıyor.

Mart ayında, Auburn Hills’in Viper’ı Le Mans’dan çekmesi ve buna ek olarak, Ekim’de Amerikan serilerinden de çekmesi oldukça talihsiz bir karardı. Kuzey Karolina’lı şirketin planı, üretim desteği olup olmamasına bakmadan var olan Viper araçlarını Le Mans’a geri göndermek istiyor. İlginçtir ki Viper geçtiğimiz sezon sürücü ve takımlar klansmanında unvan alabilmeyi başarmış bir araç.

Bill Riley, verdiği demeçte; her sürücü ve üreticinin Le Mans’ta bulunmasını ancak alınan sonuçların her zaman istenen şekilde olamayabileceğini söyledi. Riley ayrıca, uzun süredir üzerinde çalıştıkları ACO ve BoP araçlarının güvenilir ve üst sıralara oynayanlardan olduğunu da belirtti.

Riley sektörde var olan desteğiyle, ABD’yi Le Mans’ta GTE Pro ve GTE Am sınıflarında temsil edecek.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu