Haberler

Volkswagen, Golf R Touch konseptini tanıttı




Volkswagen, Las Vegas’ta düzenlenen CES 2015’te araç içi kontrol kumandaları tamamen dokunmatik olan Golf R Touch konseptini tanıttı. Genel hatlarıyla kabin tasarımı şu an  satışta olan güncel modelden farklı olmasa da araç içine yerleştirilen 12.8 inch büyüklüğünde dokunmatik ekran ve yeni Passat’tan tanıdığımız dijital kadran sistemi araçta fark yaratıyor. Bunun yanında yine araçta bulunan 8 inch’lik klima kontrol ünitesi, far kumandaları, cam açma – kapama tuşları da dokunmatik öğeler arasında.

Volkswagen bunun yanında sürüş esnasında yaşanan dikkat dağınıklıklarını önlemek amacıyla yeni bir takım teknolojilere daha imza atmış. Yapılan açıklamaya göre araç içinde bulunan 3D kamera ve hareket sensörü sayesinde örneğin, sürücü açılır cam tavana dokunduğu zaman ekrana cam tavan ile ilgili bilgiler geliyor ve sürücü elini ileri doğru hareket ettirdiği zaman cam tavan kapanıyor, geriye doğru hareket ettirdiği zaman ise cam tavan açılıyor.

Son olarak araç içinde bulunan ambiyans aydınlatmaları hakkında Volkswagen’den yapılan açıklamaya göre bu aydınlatmalar 16.7 milyon renk kombinasyonu içermekte. Şu anda bu modelin seri üretime geçirilmesi düşünülmese de er yada geç bu teknolojileri seri üretim arabalarında görmemiz mümkün olacak.

 

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu