Haberler

VW Cross Coupe GTE konseptini duyurdu




Volkswagen Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yaptığı lansmanla birlikte yeni konsepti Cross Coupe GTE’yi tanıttı.

Bu konsept LED farları ve alüminyum ızgarası ile cepheden bakıldığında oldukça agresif bir görünüşe sahip. Ayrıca kaslı bir yapıya sahip çamurlukları, parlak siyah detayları ve güçlü karakter çizgileriyle Volkswagen Cross Coupe GTE, rakip firmaların konseptlerine karşı sağlam ve sportif bir duruş sergiliyor. Bu sportif duruşa; eğimli olarak kullanılan tavan çizgisi, 22 inç alüminyum jantlar ve spoilerin etkisi oldukça fazla.

Aracın 5 koltuklu iç mekanı ilk bakışta biraz sade hissettirse de, ‘anilin’ adlı madde ile renklendirilen deri koltuklar, parlak siyah döşeme ve alüminyum detaylarla bir bütünlük yakalanmış. Yeni nesil araçlarda görmeye alıştığımız 10.1 inçlik eğlence sistemi, dokunmatik klima kontrol sistemi ve digital gösterge paneli bu aracın iç mekanında kullanılanlar arasında.

Bu araca gereken güç 3.6 litrelik 6 silindirli ‘plug-in’ hibrit motor, iki adet elektrikli motor ve 14.1 kWh lityum-iyon pil tarafından sağlanıyor. Bu motorlar toplamda araca maksimum 355 beygir güç ve 379 Nm tork sağlıyor. Performans açısından baktığımızda aracın 4 tekerlekten çekişli modeli 0’dan 96 km/h hıza 6 saniyede ulaşabiliyor ve sadece elektrik motoru kullanıldığında araç 32 km sürüş mesafesi sunuyor.

Bu araç başlangıçta sadece bir konsept fikri iken Volkswagen aracın 7 koltuklu versiyonunun Tennessee’deki fabrikalarında 2016 yılının sonunda üretime geçeceğini duyurdu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. yine luzumsuz bir arac.. zaten bu arabalarin amacini hic anlayamadim. suni bir piyasa olustulup dunyalari kazandilar. enteresan olan alicisi cokmus

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu