Haberler

Yeni Acura NSX sonunda tanıtıldı




Uzun süren bir geliştirme sürecinin ardından Acura, NSX’in üretime hazır versiyonunu sonunda görücüye çıkardı.

İkinci nesil Acura NSX tasarım detaylarının büyük bölümünü daha önce tanıtılan konsept modelden alsa da diğer detayların neredeyse tamamı değişmiş. Atmosferik V6 motordan vazgeçen Japon üretici, 550 beygir güç üreten, uzunlamasına yerleştirilmiş çift turbolu V6’da karar kılmış. Geleneksel benzinli motor, 3 adet elektrik motoruyla birlikte çalışarak her iki aksa da güç gönderiyor. Acura bu sisteme “Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive” adını vermiş.

Elektrik motorlarının ikisi, tork yönlendirmesi amacıyla önde yerleştirilmiş. Üçüncü elektrik motoru ise arkadaki benzinli motor ve çift kavramalı 9 ileri şanzımanın arasında bulunuyor. Araç, 19 inç büyüklüğündeki ön ve 20 inç büyüklüğündeki arka tekerleklerin üzerinde duruyor. Ön lastikler 245/35Z/R19’lik, arka lastikler ise 295/30Z/R20’lik ölçüye sahip. 6 pistonlu ön ve 4 pistonlu fren kaliperleri, karbon seramik fren diskleri ile birlikte çalışarak aracı durduruyor.

2013 konsepti ile kıyaslandığında, üretime hazır haldeki araç 1.8 inç uzayarak toplamda 176 inçlik (4470mm) uzunluğa, 5.1 inç genişleyerek 76.4 inçlik (1940mm) genişliğe ulaşmış. Aracın yüksekliği ise 1.8 inç artarak 47.8 inçe (1215mm) ulaşmış. Dingil mesafesi 0.8 inç artarak 103.5 inçe (2630mm) ulaşmış.

Üretime hazır Acura NSX, dinamik şasi sistemi ile sürücüsüne 4 farklı sürüş seçeneği arasında seçim imkanı sunuyor. Bu seçenekler; Quiet (Sessiz), Sport, Sport+ ve Track (Pist). Her mod aracın benzinli motorunda, elektrik motorlarında, şanzımanında ve şasisinde değişiklikler yapıyor. Aracın egzoz seside modlara göre değişiklik gösteriyor. Otomobil benzin motorunu ve 3 adet elektrikli motorunu aynı anda kullanarak gecikmeyi en aza indirgeyen bir launch control sistemine sahip.

Aracın teknik özellikleri ve performans detayları hala yayınlanmasa da satış fiyatının 150,000 $ olması bekleniyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu