Haberler

İzmitli i20’ye tasarım ödülü




İzmit’te üretilerek tüm Avrupa’ya sadece Türkiye’den ihraç edilen Hyundai i20, dünyaca ünlü IF Design 2015 Ödülleri, ürün kategorisinde yılın en iyi otomobil tasarımı ödülünü kazandı.

Hyundai’nin tamamen yenilediği B-segmenti oyuncusu yeni i20, ayırt edici sofistike tasarımı ve üstün konfor vaat eden iç mekanıyla jüri üyelerinden tam puan aldı. Hyundai, geçtiğimiz yıl Genesis ile kazandığı yılın en iyi tasarım ödülünü 2015 yılında da yeni i20 modeliyle elde etti. IF Design jüri üyeleri, otomobilin üstün tasarımı için uluslararası anlamda birincilik kararını alırken aynı zamanda markanın hızla yükselen başarı grafiğine de dikkat çektiler. Almanya başta olmak üzere tüm dünyanın en saygın tasarım kuruluşlarından biri olan IF Design, 60 yıldan bu yana kesintisiz olarak belirli kategorilerde yılın en iyi tasarımlarını seçmesiyle ünlü. Yeni nesil i20, “Otomobil / Taşıtlar / Bisikletler” kategorisi altında, “Ürün” disiplininde kazandığı bu önemli ödülü, 27 Şubat’ta yapılacak törende teslim alacak.

Hyundai Motor Grubu, baş tasarımcısı ve aynı zamanda bölüm başkanı Peter Schreyer, ödülle ilgili olarak “Hyundai, etkileyici Genesis modellerinden sonra şimdi de Yeni Nesil i20 ile bir kez daha uluslararası IF Tasarım Ödülleri’nden birincilik elde etti. Bu bizim için gerçekten büyük bir onurdur. Markamızın modellerini ve imajını şekillendirme de ne denli iddialı olduğumuzu bu ödüllerle kanıtlıyoruz. Bir otomobilin tasarımı, tüketicilerin satın alım sürecinde oldukça önemli rol oynar ve biz de hazırladığımız tasarımın böylesine prestijli bir ödülü almasından dolayı çok mutluyuz” dedi.

Yeni nesil i20, sportif, modern ve çekici görüntüsüne ek olarak sade ve zarif hatlarıyla da Hyundai’nin akıcı tasarım felsefesi (Fluidic Sculpture 2.0) ile doğru yolda olduğunu kanıtlamış oldu. Özellikle belirgin altıgen ızgarası ile karakterize edilen akıcı tasarım felsefesi’nin son örneği yeni i20, ön farları, siyah plastik kaplamalı C sütunu ve şık stop lambalarıyla öne çıkıyor.

Otomobilin her zamankinden daha güçlü bir duruş sergilemesi ve üst düzey konfor sunması için iç mekanda da yoğun mesai harcayan Hyundai mühendisleri, sürücü odaklı kokpit, modern ve kullanışlı donanımlarıyla Yeni i20’yi sınıfının en iddialı modellerinden biri yapmayı başardı. En küçük detayda bile farkını hissettiren yeni i20, kabinde kullanılan yumuşak dokulu malzemelerinin yanı sıra piyano siyah ve krom parçalarıyla da B-segmentinin sınırlarını zorluyor.

Kaynak: Arabam.com

Oguzhan_Toretto

93 doğumlu, İzmirli ve DEU İngilizce İşletme'yi bitirmek için çabalıyor. Boş zamanlarında Hyundai kullanır ve kendini bildi bileli direksiyonu tutmaktan zevk alır. Otopark ile karşılaşması ise, E 180 testine dayanır.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu