Haberler

Jaguar fabrikalarında zaman tersine akıyor




Jaguar Land Rover Special Operations departmanı yeni bir proje için kolları sıvadı.

Kayıp Lightweight E-Type’lar projesini geçtiğimiz sene orijinaline sadık kalarak tamamlayan Special Operations departmanı, anlaşılan sonuçlardan memnun kaldı ki şimdi de Jaguar XK SS modelinin limitli özel serisini üretmeyi planlıyor.

Special Operations Yönetim Direktörü John Edwards departmanın sınırlı sayıda ve yine tabi ki orijinal üretim modeline tamamen sadık kalınarak Jaguar XK SS’i yeniden üretmeyi düşündüklerini açıkladı. XK SS haricinde üç ya da dört farklı modeli daha hayata döndürmeyi planladıklarını belirten Edwards şimdilik hayata geri dönrümeyi düşündükleri en güçlü adayın XK SS olduğunu sözlerine ekledi.

Aynı tamamlanamayan Lighweight E-Type projesinde olduğu gibi XK SS’de Jaguar tarihindeki talihsizliğe uğrayan modellerden birisi. Sadece 25 adet üretilen, otomobil tarihinin en nadide parçalarından birisi olan XK SS’lerin 9 tanesinin talihsiz bir yangın sonucunda daha yollara çıkamadan kullanılamaz hale gelmesi Special Operations departmanının XK SS’e tanıdığı önceliğin arkasındaki neden olabilir.

Lightweight E-Type hakkında daha fazla bilgi için: Lightweight E-Type

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu