Haberler

Kahvaltıdan önce yetişen Ferrari’yi kapar!




Çok yakında Ferrari marka bir otomobil sahibi olamasanız da Ferrari’ye ortak olabileceksiniz. Fiat CEO’su Sergio Marchionne, dünyanın önde gelen spor otomobil markası Ferrari’nin temmuz ayında ABD’de halka açılabileceğini söyledi. Hisselerin kısa sürede satılacağını öngören Marchionne, “Ferrari’nin halka arzını yapmak zor değil. Halka arzın kısa süreceğini düşünüyorum. Büyük ihtimalle Ferrari hissesini insanlar sabah kahvaltılarını bile yapmadan satabilirsiniz” dedi.

YILDA 7 BİN OTOMOBİL ÜRETİYOR

Yüzde 10 hissesinin halka arz edilmesi beklenen Ferrari’nin yüzde 10 hissesi Ferrari’nin Başkan Yardımcısı Piero Ferrari’nin elinde, Fiat Chrysler Ferrari’nin yüzde 90’ına sahip. Ferrari hisselerinin yüzde 80’inin halka arza dahil edilmeyip Fiat Chrysler hissedarlarına dağıtılması bekleniyor. Ferrari yılda 7 bin araç üretiyor.

Kaynak: Habertürk

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu