Haberler

Nissan GT-R LM Nismo ortaya çıktı




Nissan’ın, yenilikçi olarak tanımladığı yeni LM P1 yarış aracının klansmanındaki diğer Le Mans araçlarına göre çok daha farklı olduğu iddia ediliyor. Motorunun ön kısımda konumlandırıldığı ve önden çekişli olan GT-R LM Nismo kinetik enerji geri kazanım sistemine sahip. Ön akslara aktarılan güce 5 vitesli bir şanzıman eşlik ediyor. Sınırlı kaymalı diferansiyele de sahip. Çekişteki tekerleklerin yaşadığı problemlerde güç aktarımının dengesini sağlayan bu sistem, otomobilin yarıştaki performans verimliliğini artırmada önemli faktörlerden biri.

880 kilogram ağırlığındaki aracın karbon kompozit gövdesi, polikarbon ön camı ve arkada ayarlanabilir kanatları bulunmakta. Bu yüksek performanslı otomobili durdurmakta önde 6, arkada 4 pistonlu kaliperler görev alıyor.

GT-R LM Nismo 4645 mm uzunluğunda ve 1900 mm genişliğinde. Böyle bir gövdenin içerisine Nissan, 5 noktalı emniyet kemeri, ateş söndürücü ve LCD ekranlı Nismo direksiyonu sığdırabilmeyi başarmış.

LM P1 12 Nisan’da İngiltere, Silverstone’da yapılacak olan FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nda pistte olacak. Buna ek olarak LM P1 Spa, Le Mans, Nürburgring, Birleşik Devletler, Japonya, Çin ve Orta Doğu’daki yarışlara da katılacak.

Galeriden aracı detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

okan

1995 yılından doğdum. Ekonomi bölümü öğrencisiyim. Otopark ile ilk tanışmam 2013 yılına dayanmakta. Otomobil sevgimi ve bilgimi köklendiren bu oluşumda 2015 yılının başından beri aktif olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu