Haberler

Artık tam bir ‘asian’




Kia, yeni Optima’yı önümüzdeki ay yapılacak olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacak. Ancak aracı tanıtmadan önce Kia, hayranlarını meraklandırmaya kararlı. Geçtiğimiz günlerde Kia tarafından bu model için bir fotoğraf yayınlandı ancak bu fotoğraf model hakkında pek ipucu vermiyor. Aracın açıklanan özelliklerine ve fotoğrafına baktığımızda Kia Optima’nın çok modern ve sportif bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Şimdilik konsept olarak tanıtılacak olan aracı yollarda görmek için, bir süre daha beklemek zorunda kalacağız.

Dördüncü nesil Optima daha önce kamuflajlı haliyle bir çok kez objektiflere yakalanmıştı. Resmi olarak yayınlanan fotoğrafta da gördüğümüz üzere, araç büyük bir evrim geçirmiş gibi duruyor. Aracın yere yakın şasisi ve üzerinde hava çıkış kanalları bulunan ön tamponları ilk bakışta göze çarpan detaylar. Ayrıca araç, oldukça ince olan yan aynaları ve panaromik tavanın bir uzantısı gibi görünen ön camı ile oldukça modern bir görünüme sahip. Ancak Kia ‘Yeni Optima’ ile ezberleri bozmakta oldukça kararlı görünüyor ve araçtaki yenilikler bunlarla da sınırlı kalmıyor. Açılıp-kapanabilen kapı kolları, yüksek teknoloji görünümü sunan LED farları ve çok kollu alaşım jantları ile araç rakiplerine adeta gözdağı veriyor.

Ayrıca şirket yetkilileri, ‘Yeni Optima’nın, Avrupa’daki tasarım stüdyolarında (Frankfurt, Almanya) yaratıldığını açıkladılar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu