Haberler

Elveda GranCabrio




2018’de daha sportif bir GranTurismo’yu piyasaya sürmek ve Ghibli-Quattroporte ikilisiyle başladığı yolda devam etmek isteyen Maserati, model gamından GranCabrio’yu çıkarmayı düşünüyor. İtalyanlara göre bunun sebebi, ABD’de popülerlik pastasından büyük bir pay almasına rağmen cabrio pazarının yeni bir GranCabrio’yu destekleyecek kadar dinamik olmaması.

Bu sebeple Maserati; yalnızca Ghibli ve Quattroporte ile altyapısını paylaşacak olan 2018 GranTurismo’ya odaklanacak. Maserati CEO’su Harald Wester, “Maserati’nin geleceği Ghibli ve Quattroporte ile başladı bile. Bu günle 2018 arasındaki her şey bu DNA’dan payını alacak” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Yeni GranTurismo, sedanlar ile aynı altyapıyı paylaşacak ama; 4 kapılı abilerinde olduğu gibi 4 tekerlekten çekiş sistemi ile sunulmayacak, yalnızca arkadan itişli olacak. Dahası yeni GranTurismo, ona güç verecek yeni V8 sayesinde tamamen sürücü odaklı, çevik ve duyarlı bir otomobil olacak. Bu V8’in üreteceği güçle ilgili dedikodular devam ederken raporların gösterdiğine göre 3.8 litrelik ünitede çift turbo kullanılacak. Bu sayede otomobil 560 HP’den daha fazla bir güce sahip olabilir, bu da GranTurismo’nun bir aslan gibi kükremesi için gayet yeterli.

GranCabrio’nun Maserati’nin gelecek planlarından çıkarılmasının bir sorumlusu da yeni Alfieri modeli. 2016’da Alfieri’nin coupe versiyonu görücüye çıktıktan sonra cabrio versiyonunun da 2017’de gelmesi bekleniyor. Bütün bu dedikoduların üzerine gerçekten ne olacağını ise zaman gösterecek.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu