Haberler

Ford, kendi uzaktan kumandalı park sistemini geliştiriyor




Uzaktan kumandalı park sistemleri, otomobil üreticileri için yeni teknolojik özelliklerden biridir. Her ne kadar %100 emin olamasak da, W213 Mercedes E Serisi ve G11 Bmw 7 Serisi bu teknolojik özelliği sunan ilk araçlar olacaktır.  Peki size Ford’un böyle bir cihaz geliştirmeye başladığını ve bir kaç yıla hazır olacağını söyleseydim ne düşünürdünüz?

Fikir zekice ama çok basit: Park ederken oluşabilecek utanç verici kazaları veya olabilecek büyük hasarları önlemek için arabadan iniyorsunuz ve dışarıdan park ediyorsunuz!

Açıkçası, Ford’un otomatik park sistemlerini aktif olarak desteklediği günden beri bu teknoloji ile ilgilenmesine şaşırmadık.

Bu sistemi, kamuflajlı bir Mercedes prototipi üzerinde göreli daha bir kaç ay oldu. Teknoloji bir şekilde ilerliyor. Yakın zamanda yeni Focus, teknolojik açıdan çok gelişmiş olan lüks Alman sedanı gibi bu özellik ile donatılabilir.

Tıpkı diğer teknolojik özelliklerde olduğu gibi bu sisteminde avantajları ve dezavantajları var. Aracın dışında olmak, park ederken çevrede hasara neden olabilecek her şeyi daha net görebilmenizi sağlar. Park ederken oluşabilecek her sorunun çözümünü bir şekilde bulabilmenizi sağlar.

Park ettikten sonra arabanızda inmek için herhangi bir kapı payı bırakmanız gerekmediği için çok dar yerlere park edilebilir. Fakat bu hareket bir dezavantaja dönüşebilir. Daracık yere park edeceğim diye başka araçları engellemiş olabilirsiniz.

Tahmin edebileceğiniz gibi böyle bir teknolojide bazı detaylar eksik kalabilir. Yapılan basın açıklamasında tam da belirttiğimiz gibi bir detay mevcut. Bu sistemi kullanmak için özel bir anahtara ihtiyacınız var (fotoda görebilirsiniz) ve bu teknoloji sadece Powershift otomatik şanzıman seçeneğinde kullanılabiliyor.

Ford, bir kaç ay önce Mercedes ve Bmw’nin yayınladığı aynı verileri inceledi. Bu bilgilerde belirtildiği üzere, son 40 yılda araç boyutları %25 arttı ama bunun yanında park yerlerinin boyutları sabit kaldı. Fakat lüks sedan araç sahipleri haricinde, Ford sahiplerinin genellikle özel garajları olmuyor! Sizce bu Ford Vignale programı ile bir şekilde bağlantılı olabilir mi?

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu