Haberler

Turbo out Elektrik in




Ferrari, turbo V8 motorlarının başarısına rağmen V12 motorlarında aşırı besleme kullanmayacak.

Firma içinden alınan bilgiye göre, gelecek nesil V12 motorlarında turbo kullanılması düşünülmezken, rakipleriyle karşılaştırıldığında ortaya çıkan alt devirlerdeki tork eksikliği elektrikli motorlarla karşılanacak. Hibrit güç üniteleriyle birlikte performans ve yakıt tasarrufunu geliştirmeyi amaçlayan Ferrari’nin 48 Volt’luk sistemler üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Elektrik destekli V12 motorları ile alakalı kesin bir bilgi paylaşmayan Ferrari’nin, bu kombinasyonu Ocak ayında test edilirken yakalanan 2016 FF modelinde kullanılmayı planladığı gelen bilgiler arasında. Muhtemelen yine 6.3 litrelik V12 motorla donatılacak olan 2016 FF’in gücü elektrik motoru sayesinde 660 BG’den yaklaşık 700 BG’e çıkarılmış olacak.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Turbo gelince, nerede o atmosferik motorun sesi dedik.. Bakalım elektrik gelince ne olacak. Büyük ihtimalle ilerde bütün araçlar yapay ses simüle edecek ve bu günleri özleyeceğiz.

    1. Dünyada hala bizim gibi eski kafalılar olduğu sürece atmosferikler üretilmeye devam edecek ancak eskisi kadar ulaşılabilir olacağını zannetmem.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu