Haberler

Hiç beklemediler




Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), tavan fiyat uygulamasını sona erdirmesiyle birlikte akaryakıta çifte zam geldi.

Akaryakıt dağıtım şirketleri, benzin satış fiyatlarına litrede 3 ila 5, motorin satış fiyatlarına ise 4 ila 5 kuruş zam yaptı.

Zamla, Ankara’da litresi 4,60 liradan satılan 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 4,63-4,65 liraya çıktı. İstanbul’da litresi 4,57 lira olan 95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı 4,60-4,61 liraya, İzmir’de 4,59 liradan satılan benzinin litre fiyatı da 4,62-4,63 liraya yükseldi.

Motorinin litre fiyatı ise İstanbul ve İzmir’de 3,90 liradan 3,94-3,95 liraya çıkarken, Ankara’da 3,96 liradan satılan motorinin litre fiyatı 4,00-4,01 lira oldu.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor. EPDK dün, yeni süreçte piyasada fiyat oluşumlarını titizlikle izleyeceğini açıklamıştı.

 

Kaynak : http://www.ntv.com.tr/

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Ben bir ay ukrayna’da bir ay türkiye’de yaşıyorum. TR ye gelince her seferinde aptal hissediyorum kendimi bu vergilendirmeler yüzünden. Bu nasıl benzin fiyatıdır arkadaş, hiç bir çaresi yok mu bu işkencenin. Güzelim arabalara tüp taktırmak zorunda kalıyor insanlar, Dizel almak için kafadan 8-10 bin lira fazla veriliyor. Motorin neredeyse 4 lira olacak. ukrayna’nın 2.5 katı. Bu ukrayna nasıl fakir ülke, biz nasıl zengin ülkeyiz anlayamıyorum.

  2. Yok yok bu vergilerle millet tüpten kurtulamaz mercedes’e bmw’ye v.s tüp takılan ülke olarak dünyada tekiz sanırım..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu