Haberler

Varım diyor




Volvo, İsveç asıllı bir marka olmasına rağmen varlığını sürdürebilmek için zorlu piyasa şartlarına ayak uydurmak zorunda. Daha önce Amerika’da hiç üretim yapmamış olan Volvo, Kuzey Carolina’da kuracağı fabrika ile bunu değiştirecek.

500 milyon dolarlık bütçe ile yatırımına başlayan Volvo, 2018 yılında fabrikasını açmayı planlıyor. Planlara göre bu fabrikada 2000 kişi çalışacak ve yılda 100.000 araç üretilecek.

İlk Volvo Amerika’ya 1955 yılında gelmişti. Volvo’nun CEO’su Lex Kerssemakers ilk fabrikalarını Berkeley vilayetinde açmaktan çok memnun olduklarını söyledi. Çünkü bu bölgenin limanları iş yapmayı oldukça kolay hale getirecek.

Volvo Amerika’da özellikle SUV pazarının çok geniş olmasından dolayı ilk etapta üretime XC90 ile başlayacak. BMW’nin Spartanburg’da; Mercedes’in Alabama’da 4×4 ürettiklerini düşünürsek, bu kararın oldukça doğru olduğu sonucu ortaya çıkıyor.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. yazım kurallarına ve anlatım bozukluklarına dikkat ederseniz daha güzel olur bu şekilde haberden bir şey anlamıyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu