Haberler

Güç mü, ağırlık mı?




Porsche mühendislerinden Andreas Preuninger markanın hızlı modelleri olan GT ve RS versiyonlarının daha güçlü olmaktan ziyade hafifleştirilmeye çalışıldığını belirtti.

‘Car’ a konuşan Preuninger: ”Son zamanlarda Porsche’lerde sadece beygir gücü arttırılmak için çalışıldı. Yukarı, yukarı, daha fazla, daha fazla derken bir canavar yarattık. Benim görüşüme göre 500 beygir üst sınır olmalı. Çünkü daha yukarılara çıktıkça ,örneğin 700-800 beygir, bu sefer yarattığımız canavar daha büyük frenler ve daha dayanıklı süspansiyonlar istiyor. Çünkü canavarımız ağırlaşmış oluyor.”  cümlelerinde fikirlerini belirtti.

Buna ek olarak ağırlık azaldıkça gücü de azaltacaklarını belirten Preuninger, güç azaltma işlemleri için bazı şeylerin gerektiğini sözlerine ekledi. Daha fazla güce alışan kullanıcıların bu konuda anlayışlı olmasını diledi.

”İlk örnek ne olacak?” sorusuna ”911 GT3′ ü atmosferik bir motorla sunmayı ve ağırlık azaltımı bakımından bu motoru manuel şanzımanla kombinlemeyi düşünüyoruz” diyerek cevap verdi.

Sözlerini ise ”Bu azaltımlar markanın oturmuş tasarım dilini bozmayacak ve ilk etaptaki değişiklikler manuel ve PDK şanzımanın elden geçirilmesi şeklinde olacak.” şeklinde sonlandırdı.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu