Haberler

Çok daha zorlu yollar için




Jaguar Land Rover daha önceden bize güzel tasarımları haber yapma olasılığı vermişti, ama bu sonuncusu değil. ”Car and Driver”ın haberine göre yeni çizgileri SVX modellerini oluşturacak.

1990’lı yıllarda çıkan Subaru Coupe ile karıştırılmasın. 4 çeker olan Land Rover SVX modelleri tamamen çok zorlu yol şartları için geliştirilecek. Detaylar şu anda az ve paylaşılması yakın gözükmüyor ama üretici firma Dakar Rallisi’ni ve Camel Turnuvası’nı ilham kaynağı olarak kullanmayı düşünüyor. Bu durum onları Ford F-150 Raptor üreticilerinden farklı kılıyor çünkü Ford üreticileri Baja 1000 parkurunu ilham kaynağı olarak kullandılar.

Son haberlere göre Land Rover bir adet sağlam Defender modelini yüksek performanslı bir biçimde off-road’a göndermeyi planlıyor ve ayrıca buna benzer olarak farklı bir Range Rover üretmeyi de düşünüyorlar. Eğer bu iki söylenti de gerçeğe dönüşürse bu iki araç SVX klasmanına öncü olacak adaylar olarak gözüküyor.

JLR Özel Araç Operasyon birimi bize, yüksek performanslı Range Rover Sport SVR, lüks sınıfındaki Range Rover SVAutobiography, F-Type Project 7 ve klasik Lightweight E-Type ile neler yapabileceklerini çoktan gösterdiler.

”Car and Driver” gelecek SVR modellerinin Jaguar RS performans araçlarının yerine mağazalarda yerini alacağını onayladı.

Can Akyollu

Bursa'da doğdum. Üniversiteye kadar olan yaşadığım süreç bu ilde geçti. Şu anda İstanbul'da Sanat Yönetimi okumaktayım. Araçlara olan ilgim 6-7 yaşlarında, jant kapaklarından onları tanımamla başladı. Belki meslek alanım otomobillerle çok farklı bir doğrultuda olacak ama elden ayaktan kesilmedikçe direksiyonu terk etmeyeceğim. Sevgiler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu