Haberler

Eee adı üstünde Snowman/Polar




Yakın bir gelecekte kullanıcılarına sunulacak olan Skoda’nın yeni SUV’u Snowman/Polar, Alpler’de test edildiği sırada casus fotoğrafçılar tarafından görüntülendi.

Tasarım hakkında pek konuşmaya gerek kalmadı ancak eğer bu haliyle piyasaya çıkarsa üzerinde ‘büyük Yeti’ intibasını atması zor olacağa benziyor. Yeni SUV’un fiziksel özelliklerinden bahsederken 4.6 metrelik uzunluğundan, 7 koltuklu seçeneğinden ve bu ek olan 2 koltuğun uzun boylu insanlara uygun olmayacağından söz etmiştik. Ancak itiraf etmeliyiz ki içeride sunulması beklenen daha geniş kabin dışarıdan adeta 5 koltuklu bir kompakt crossover’ı andırıyor.

Önceki haberlerde de belirttiğimiz gibi MQB B platformunda yükselecek ve standart halinde önden çekişli olarak sunulacak olan modelin ismi ise hala bir muamma. Bu konuda hiçbir kaynağa açıklamada bulunmayan Skoda’dan ses seda yok. Modelin isminin Snowman mi Polar mı olacağı neredeyse bir tartışma konusu haline geldi. Opsiyonel olarak sunulacak AWD sistemi ve buna bağlı olarak gelişen offroad yetenekleri bile kesinleşen modelin isim konusu, soru ise işaretinin ta kendisi.

Skoda olması dolayısıyla getirdiği özelliklerine önceki haberlerimizde yer vermiştik ancak yeni güncellemeler sonucu iç kısımda geliştirilmiş navigasyon ve eğlence sistemleri bulunacak. Bu sistemlerin ise diğer bir Skoda modeli olan Superb’i andırdığı manidar.

Bu yılın sonuna doğru tamamen perdelerini indirmesi beklenen modelin bundan kısa bir süre sonra Kvasiny fabrikasında üretim bandına inmesi ve 2016 yılının ilk bölümlerinde satışa sunulması bekleniyor.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu