Haberler

Benzin & 1.114 km




Volkswagen, geçtiğimiz Eylül ayında Paris Motor Show’da tanıttığı Passat GTE’yi Almanya’da satışa sundu.

Tutumlu orta sınıf olarak adlandırılarak en ekonomik Passat unvanını ele geçiren model, 100 km’de sadece 1,7 litre benzin tüketirken, 37gr/km’lik CO₂ değeriyle de göz dolduruyor. Satışa sunulan model istenildiğinde, 9,9 kWh’lik lityum iyon yüksek voltajlı batarya sayesinde sadece elektrik desteğiyle bile 50 km yol katedebiliyor.

Gücünü plug-in hibrit sisteminden alan Passat GTE’nin kalbinde ise 115 PS güç üreten elektrik motoru ve 156 PS gücünde dört silindirli 1,4 lt TSI motor bulunuyor. Birlikte 218 PS güç üretmesi için ayarlanan bu ikili, sürücüsüne 400 Nm gibi etkileyici bir tork değeri sunuyor.

Yüksek tork değeri nedeniyle altı ileri çift kavramalı şanzımanla donatılan model, 0-100 km/sa hızlanmasını 8 sn’nin altında tamamlıyor. 219 km/sa’lik maksimum hıza sahip olduğu açıklanan Passat GTE, sadece elektrik motoruyla kullanılmak istenildiğinde ise 129 km/sa’lik maksimum hıza çıkabiliyor.

Volkswagen, 1 depo yakıt ve tam dolu bataryayla birlikte toplamda 1.114 km yol gidilebileceğini belirttiği Passat GTE’nin Sedan karoserini Almanya’da 44.250 €’dan satışa sunarken, modelin station karoserini temsil eden Variant versiyonunu ise 45.250 €’dan vitrine koydu.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu