Haberler

İç güzelliği onaylandı




Volvo Cars, İç Tasarım Bölümü Başkanı Robin Page bir çok üst düzey otomotiv tasarımcıları arasından sıyrılarak yılın İç Tasarımcısı Ödülünü almaya hak kazandı. Jüri, ayrıca yeni Volvo XC90’a Ürün kategorisinde Yılın İç Tasarımı ödülünü layık gördü.

16 Haziran 2015 tarihinde, Stuttgart’ta, Otomotiv İç Tasarım Fuarı Ödüllerinde takdim edilen ödül, Volvo Cars’ın yeni XC90 ile tasarım anlamında yaptığı atılımın önemli bir göstergesi.

Volvo Cars, İç Tasarım Başkan Yardımcısı Robin Page, ödülle ilgili olarak, “Bu ödülü almış olmaktan gurur duydum. XC90’ın iç tasarımı Volvo Cars için yeni bir örnek oluşturuyor. Biz Volvo Cars’ta tamamen yeni bir lüks hayat biçimi yaratmaya odaklandık. İçeride sakinlik ve dingin bir sürüş deneyimi sağlayacak olan deri, ahşap ve kristal gibi doğal malzemeler kullandık” dedi.

Volvo Tasarım Ekibi, XC90 ile bu yıl ayrıca Red Dot Tasarım Ödülleri’nde, 31 ürün kategorisindeki 5000 ürün arasından sıyrılarak “En İyinin En İyisi” Ürün Tasarım Ödülü’nü de kazanmıştı.

Volvo Cars, Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Ingenlath, “Volvo tasarım dilini geliştirirken sahip olduğumuz marka mirasını da her zaman gözetiyoruz. Güvenlik, kalite ve çevreye gösterilen önem Volvo Cars’ın temel yapı taşlarını oluşturuyor. Sunduğumuz her şey bu marka vaatlerine uygun olmalı. Bu temel yapı taşları olmadan insanların otomobilin içerisinde kendilerini iyi hissetmelerini sağlayamazsınız. Önce güvenlik gelir, ardından konfor ve ardından lüks deneyimi. Tüm bu yapı taşları bir araya gelerek başka hiçbir lüks otomobilde olmayan eşsiz bir deneyimi oluştururlar” dedi.

Volvo Cars’ın bu yeni İskandinav tasarım anlayışı tüketiciler tarafından da oldukça beğenildi ve XC90’ın ön sipariş adetleri daha şimdiden tüm dünyada 2015’in tahmini üretim hacminin yarısına ulaştı. Türkiye’de merakla beklenen Yeni Volvo XC90, daha yetkili satıcılarda sergilenmeye başlamadan 120 ön satışa ulaşarak Volvo Car Turkey hedeflerinin üzerine çıktı.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu