Haberler

Kaan Önder İlk 10’u bırakmıyor




Audi Sport TT Cup’ta yarışan milli sporcu Kaan Önder sezonun ikinci yarışına Cuma günü yapılan serbest antrenmanlar ile başladı. Kaan seansı 55,905 sn tur zamanı ile, eski Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası (WTTC) pilotlarından Jordi Gene dahil güçlü rakiplerini geride bırakarak 5. sırada tamamladı.

Cumartesi sabah sıralama seansının hemen başında başlayan yağmur pilotlara sadece iki zaman turu atma imkanı tanıdı ve genç pilot ilk yarışa 16’ ncı ve ikinci yarışa da 14’ üncü sıradan başlama hakkını elde etti.

Yağmur altında yapılan ilk yarışa Kaan Önder çok iyi başladı ancak yarışın yedinci turunda Grundig virajında frenajı kaçırarak pist dışına çıkan rakibinin piste dönmeye çalışırken Kaan’ ın otomobiline verdiği ağır hasar pilotumuzun yarış dışı kalmasına neden oldu.

Pazar günü yapılan ve büyük mücadeleye sahne olan ikinci yarışta şampiyona pilotları arasında 9. sırada damalı bayrağı gören Kaan Önder’in bir sonraki yarışı  1-2 Ağustos tarihlerinde Avusturya’ nın Red Bull Ring pistinde yapılacak.

Kaan yarış hakkında “Bütün aksiliklere rağmen aslında iyi bir hafta sonu geçirdim. Yeni otomobilime artık iyice alıştım ve hem ayarlarımız hemde hızım gayet iyi. İlk defa çıktığım Norisring’ de serbest antrenman dereceleri ile de bunu gösterdim. İlk yarışta meydana gelen kaza çok şanssızca oldu ve aracıma ciddi hasar verdi. Audi Takımına ve özellikle mekaniklerime çok teşekkür ediyorum. Bütün gece çalışarak otomobilimi ikinci yarışa en iyi şekilde hazırladılar. İkinci yarış gerçekten çok zor oldu. Norisring geçişlerin çok zor olduğu bir sokak pisti ama süratim gayet iyidi ve yaptığım geçişler ile üst sıralara tırmanabildim. Otomobilinizden en iyi performası  alabilmeniz için sezgilerinizin iyi olması lazım. Artık Audi TT’ nin içinde kendimi çok rahat hissediyorum, otomobilime güvenim tam ve limitlerini daha iyi zorlayabiliyorum. Yarış plan ve stratejilerimizide en üst seviyeye getirdik. Red Bull Ring bildiğim ve daha önce yarıştığım bir pist ve kesinlikle çok daha iyi bir performans göstereceğim” dedi.

Kaynak: Tosfed

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu