Haberler

Alman öğrencilerden 0-100 km/h dünya rekoru




Stuttgart Üniversitesi öğrencileri dünyanın 0-100 km/h (0-62 mph) hızlanmasını en kısa sürede tamamlayan aracını geliştirdi.

Geliştirdikleri araçla Formula Student adı verilen yarışa katılan Green Team ekibi, 0’dan 100 km/h (62 mph) hıza yalnızca 1.779 saniyede ulaşarak rekor kırdı. Önceki rekor 1.785 saniyelik süre ile AMZ Racing isimli takım tarafından aynı organizasyonda yaklaşık 8 ay önce kaydedilmişti. Bu inanılmaz rekora 136 PS (100 kW) güce sahip, dört tekerlekten çekişli elektrikli araç ile ulaşıldı.

6.62 kWh kapasiteli bataryadan güç alan dört elektrik motoruna sahip araç, yalnızca 160 kg ağırlığında. Bu da 1.6 kg/kW’lık bir güç ağırlık oranına sahip olduğu anlamına geliyor. Karşılaştırmak isterseniz Bugatti Veyron Super Sport 2.08 kg/kW’lık güç ağırlık oranındayken Porsche 918 Spyder’da bu değer 2.5 kg/kW.

Guiness Dünya Rekorları tarafından gelecek haftalarda onaylanması beklenen rekor şimdilik resmi değere sahip değil.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Eski rekoru elinde tutan AMZ Racing araci (ETH tarafindan gelistirilen) 168kg ve yanlis hatirlamiyorsam 140kW oraninda guc uretiyordu. Tekerlerde ise 1600+ Nm torque degeri uretiyordu. Bu kadar yuksek bir torque degerini yere aktarmak icin elektronik bir sistem tarafindan kontrol edilen ve her tekerde birer adet motor bulunmaktaydi. Hala Stuttgart Unversitesindeki arkadaslarin bizim araci nasil gectigini anlamis degilim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu