Haberler

Saf kalite




MINI, tasarımıyla benzersiz bir göz zevkini bizlere yaşatan Superleggera konseptinin seri üretim çalışmalarına başladı.

BMW Yönetim Kurulu üyelerinden olan Peter Schwarzenbauer’ın basına yaptığı açıklamada, markanın Superleggera için çok sıkı bir çalışma içinde olduğunu belirtirken ekonomik anlamda zorlu bir proje olduğunu bildiklerini fakat herkesin bu konu üzerinde çalıştığını ifade etti.

Önden çekişli UKL platformu üzerinde inşa edileceği düşünülen Superleggera, dedikodulara göre hem üç hem de dört silindirli dizel ve benzinli motorların yanında Plug-in hybrid sistemine de sahip olabilir. Hibrit sistemin kullanılması durumunda BMW 2 Serisi Active Tourer plug-in hybrid ile aynı alt yapıyı paylaşabileceği konuşulan model, bu sayede dört tekerlekten çekiş sistemiyle benzersiz bir sürüş deneyimi sunabilir. Hatırlanacağı üzere 1.5 lt’lik 136 BG güç ve 220 Nm tork üreten benzinli motorla birlikte 88 BG güç ve 165 Nm tork üreten elektrik motorunun harmanlandığı 2 Serisi Active Tourer plug-in hybrid’te benzinli motor gücünü ön akslara iletirken elektrik motoru da arka tekerlekleri besliyor.

Eğer işler BMW’nin planladığı gibi giderse 2019 yılında satışına başlanacak olan MINI Superleggera, doğrudan Mazda MX-5’in karşısına çıkarak geniş motor yelpazesi sayesinde bu sınıfta hakimiyetini ilan edebilir.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu