Haberler

Porsche’lerin hepsi sobe




Yeni nesil Porsche 911 prototipleri tüm çeşitler ve varyasyonlar dahilinde casus fotoğrafçılar tarafından yakalandı.

Geçtiğimiz haberlerimizde de bahsettiğimiz büyük Porsche revizyonunda sona yaklaşıldı. Artık kamuflajsız halde görülen otomobiller tüm revize edilmiş 911 filosunu neredeyse gözler önüne serdi. Uzun bir zaman alan ve hem kozmetik anlamda hem de güç anlamında revizyona uğrayan modeller gelecek ay Frankfurt Motor Show’da gözler önüne serilecek.

Kozmetik değişikliklerin kaputun altındakilere nazaran daha az tutulduğu aşikar. Bunun nedeni ise kesinlikle kullanıcıların 911 modelinin klasik çizgilerinin değişmesini istememesi. Bunu göz önünde bulunduran Porsche kaputun altına epeyce yüklenmiş.

Boxster ve Cayman’de verdiğimiz üzücü haber 911 için de geçerli. Artık turbo beslemeli motorları bünyesinde bulunduracak olan seri, 911 Carrera (baz) modelinde 3 litrelik 6 silindirli turbo beslemeli bir motora yer verecek. ‘S’ farkını burada da vurgulayan Porsche, aynı motordan 911 Carrera’da 370; 911 Carrera S’de ise 420 beygir güç sunacak. Bu güç değerlerinin şuan piyasada sunulan aynı modellerden 20 beygir daha fazla olduğunu belirtmeliyiz.

Serinin sportif ağabeyleri Turbo ve Turbo S kardeşlerinden biraz daha güçlü. 911 Carrera Turbo 520 beygir güce sahipken 911 Carrera Turbo S’de bu değer 560 beygir olarak belirtilmiş.

Satışı için hala kesin bir bilgi bulunmayan serinin, Frankfurt Motor Show’da tanıtılması beklenirken IAA’dan alının bilgiye göre Eylül’ün ortalarında da revizyonlu 911’lerin satışa sunulacağı belirtiliyor.

 

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu