Tadımlık

2015 Volvo XC60 D4 / 0-100 hızlanma




 

181 hp’lik Volvo XC60’ın 0-100 km/s denemesi. Fabrika verisi: 8.5 sn.

Aracın POV ve ayrıntılı testi ilerleyen günlerde yayınlanacak.

Volkan Hasköy

1995 İstanbul doğumluyum. Çocukken yan koltukta yaşadığım heyecanımı şimdilerde hem direksiyonda hem de Otopark.com ailesinde yaşıyorum.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Bu test arabaları hep fabrika verisinden düşük çıkartıyor 0-100 ü. Test araçlarının bakımlarından dolayı olabilir mi? Ve ya gerçekten durum böyle mi? Çünkü benim kendi aracımda 9.1 sn fabrika değeri, kendi ölçümümle 8.5-8.6 sn çıkıyor. Fabrika verisinden daha iyi değerler yakalıyorum yani.

    1. Genelleme yapmak yanlış. Saliseler söz konusu olduğu için iki yönlü olarak cihaz ile ölçmek gerek.

  2. aracın göstergesi genelde 5 km yukarı gösterir..eğim olup olmaması da etkiler..gözle görünmeyecek eğim de olabilir olçum sırasında..ve fabrika verilerindeki surucu agırlıyla test ederken ki sürücü ağırlığı da önemli tabi.. başka parametreler de vardır illa.. ne bilim lastik basıncı da eşit gibi olculse de …olcen alet ne kadar kalibre o da var..yükseklik farkı…gerçi turbo araçlarda ne kadar fark ettirir onu da bilemem… bu gibi şeylerden sanıyorum ki fabrika verisi ile bizim test ettiğimiz zamanlar oynuyor..

    1. Hızlanma testi sırasındaki anlık tüketim değeri o. Hangi arabayla kalkışta dip gaz yaparsan yap anlık olarak aşırı yüksek değerleri görürsün.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu