Haberler

Michelin, Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde otomotiv sektöründe lider




Sürdürülebilir hareketlilik, güvenlik, çevre konularında inovatif çalışmalarıyla dünya lastik sektörünün lideri Michelin, 2015 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi (DJSI) sıralamasında Sosyal, Çevresel ve Toplumsal kategorilerde otomotiv sektörünün lideri olarak yer aldı. 2015 yılında 2 bin 500 şirketin değerlendirildiği araştırmanın final listesinde 317 şirket yer aldı.

87 puanla sektör lideri

3 önemli kurumsal sosyal sorumluluk alanında değerlendirmeye alınan 18 kriterin 12’sinde en yüksek notu alarak sektörün liderliğini alan Michelin, toplamda ise 87 puanla geçtiğimiz yıla göre ortalamasını 4 puan artırdı. İklim Stratejisi alanında 100 tam puanla maksimum skor elde eden Michelin, ekonomi alanında 6 temel kriteri en yüksek puanla tamamlayarak 15 puan yükseldi.

Sürdürülebilir çevreye Michelin katkısı

Tüm paydaşları ve en önemlisi dünya ile dost bir yaklaşım benimseyen Michelin, ürettiğimiz teknolojilerin doğaya etkisini minimuma indirmek çeşitli projelerle faaliyet gösteriyor. Lastiğin hammaddesi olan kauçuğun toplanmasından yetiştirilmesine pek çok alanda proje geliştiren Michelin, 1998 yılından bu yana dünyanın sürdürülebilir hareketlik alanındaki ilk ve tek organizasyonu olan “Michelin Challenge Bibendum” ile çevreye katkı sunuyor. Kendi kauçuk ormanlarında yılda 10 milyon ton doğal kauçuk üreten Michelin, Barito Pacific Grup ve sivil toplum örgütü WWF ile işbirliğinde 88 bin hektar alanı ağaçlandırıyor. Lastiklerin geri kazanımı için çalışmalar da sürdüren Michelin, 52 milyon Euro bütçe ayırdığı projesi TREC ile de kullanılmış lastikleri geri toplayarak yeni lastiklere dönüştürüyor.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu