Haberler

Yenilenen Outlander Sport Los Angeles’ta tanıtıldı




Kasımın başında yayınlanan ön gösterim sonrası Mitsubishi içinde ve dışında çeşitli değişikler yaptığı 2016 model Outlander Sport’u Los Angeles’ta tanıttı.

2016 model yılı için aracın dışında yapılan değişikliklerden bazıları; “Dynamic Shield” adı verdiği yeni ön tampon, yan ayna kapaklarında ufak değişiklikler, yan aynalara entegre edilmiş Led dönüş sinyalleri, yeni 18 inçlik jantlar ve son olarak tekerlekleri çevreleyen çamurluklar tekrar şekillendirildi. Aracın içinde ise Mitsubishi yeni bir direksiyona ve değiştirilmiş koltuk döşemelerine yer vermiş. Ayrıca 6.1 inçlik ekrana sahip müzik sistemini güncelleştiren Mitsubishi, otomatik kararan iç dikiz aynası ile garaj kapıları için olan “Homelink” sistemlerini de eklemeyi ihmal etmemiş.

Standart donanım bakımından zengin olan Outlander Sport, sürücü için tek dokunuş özelliği ile birlikte elektrikli camlar, karartılmış arka cam, anahtarsız giriş, konsolda yumuşak plastik kullanılması ve kol dayamaya sahip 60/40 oranında katlanabilen koltuklar gibi özellikler sunmakta.

İki motor seçeneği olan otomobilin baz motoru 2.0 litrelik 148 hp ve 196 Nm değerlerini üretirken, büyük kardeşi 2.4 litrelik motor ise 168 hp ve 226 Nm değerlerini sunmakta. Araç motor ve donanım seçimine bağlı olarak 5 ileri manuel şanzıman veya Cvt (Sürekli değişken şanzıman) ile satın alınabiliyor.

İşin güvenlik tarafında ise tüm araçlar standart olarak 7 hava yastığına, yokuş kalkış destek sistemine, aktif stabilite kontrolüne (ASC) ve Traction Control Logic (TCL) adı verilen çekiş kontrol sistemine sahip olacak. Markanın en çok satan CUV’sine lastik basınç takip sistemine ve hırsızlığa karşı alarmlı bir immobilizer herhangi ekstra bir ücret ödemeden sahip olunabilecek.

Yeniliklere rağmen 2016 model Outlander Sport $19,595 (55,500 TL)’lık fiyat etiketini taşımaya devam edecek.

Not: Outlander Sport’un Avrupa versiyonunun ismi ülkemizde de olduğu gibi Asx’tir.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

    1. Bu ön dizayn Evo’ya adapte edilse güzel olabilir ama bir crossover için zor :/

  1. Makyajsız versiyona binmiş birisi olarak arabaya aşık oldum. Oturuşu sessizliği gidişi herşeyi süperdi kıyaslamasını 3.20 ile yapmıştım tek kötü yönü plastik kalitesi biraz düşüktü onun haricinde fiyatı 100 bilerde gezmese gözüm kapalı alır aldırırım.

  2. Tasarıma özellikle iç dizayna bak, adamlar resmen 90’ların arabasını yapıyor hala.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu