Haberler

Abarth’ın sınırlı sayıdaki küçük devi 695 Biposto Record




İtalya, dar sokakları ile ünlü şehirlerin ülkesi. Bu şehirlerin dışında gezmek için Lambolar, Ferrariler var. Fakat şehrin keşmekeş ve daracık sokaklarında size her zaman daha kompakt bir otomobil eşlik etmek zorunda. Kompakt otomobiller eğlencelidir, görünüşleri tatlı ve genellikle küçük motorludurlar. Gazlamaktan ziyade şehir içinde bir görev adımı olarak nitelendirilirler(di). İşte tam burada Abarth devreye girdi.

Abarth; 1.4 litre, dört silindir turboşarjlı, 250 Nm tork üreten ve 190 beygir güç üreten motora sahip yeni canavarını tanıttı, 695 Biposto Record. Sıradan bir Fiat 500 Abarth’ın aksine 695 BP’de arka koltuklar kaldırılmış ve bu fark ona ciddi bir hafiflik kazandırmış. Zira araç yalnızca 997 kilogram. Ön koltuklarda ise Sabelt’in karbon fiber kaplamalı versiyonunu kullanan Abarth, güvenlik için ise dört noktalı bir emniyet kemeri seçmiş. Ayrıca motosiklet kullanıcılarının yakından tanıdığı Akrapovic egzoz sistemi, bu arabanın dört silindirli motorunun melodisine eşlik ediyor.

Tüm bu diyet işe yaramış olacak ki şehrin yeni yaramaz çocuğunun 0-100 km/h hızlanması yalnızca 5.9 saniye. Son sürati ise 230 km/h. Bu kadar hızı durduracak frenleme sistemi için tercihini Brembo’dan yana kullanan Abarth, jant tercihini 18 inçlik O.Z’dan yana kullanmış. Tampon gruplarının ve jantın renginin de gerçekten çok uyumlu olduğu aşikar.

 

abarth-695-biposto-002-1

 

Bu aracın fiyatı 55.680$. Haberin yazıldığı tarih itibariyle Türk Lirası ile fiyatı 157.000₺. Dışarıdan bakınca sunduklarına göre pahalı görünen bu küçük devin bu kadar pahalı olmasının nedeni ise yalnızca 133 adet üretilecek olması. 133 ise Abarth şirketinin tarihindeki rekorlarının toplam sayısı. Modena sarısını, soğuk katran grisi trimlerle kombine eden Abarth, bizce hem fiyatı hem de hothatch hakkında bildiğimiz herşeyi “Abarth”tı.

 

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu