Haberler

Citroën, yeni modellerinde özgün tasarımıyla geliyor




Citroën’ in strateji müdürü Mathieu Bellamy, şirketin gelecekteki modellerinin farklı tasarımlara sahip olacağını duyurdu.

Citroën, C4 Cactus’te kullandığı özgün tasarım dilini başka modellerinde de kullanmaya başlayacak. Marka için görsel kimliğin önemli olduğunu düşünen Citroën, gelecek sene çıkaracağı modellerde C4 Cactus’ün başarısını sürdürmek istiyor. Mathieu Bellamy, bu modellerin güncel C4 ve C5 modellerinden tamamen farklı olacağının sözünü verdi. Bu iki model dışında Citroën, bu yılın başında Şangay Otomobil Fuarı’nda crossover segmentinde olan Aircross konseptini tanıtmıştı. Bellamy, Aircross modelinin markanın yeni tasarım dilinin yakın bir örneği olduğunu belirtti.

Bu radikal tasarım dili, gelecekteki eşdeğer Peugeot modellerinden ayrılarak PSA grubu içindeki model çeşitliliğini arttıracak. Böylelikle Fransız otomotiv grubu daha geniş bir kitleye hitap ederek satışlarını arttırmayı hedefliyor. Unutmadan eklemek gerek, bu gelişmelerin dışında grubun premium markası DS, artık tek başına lüks segmentteki güçlü rakipleriyle mücadele etmeye çalışıyor.

 

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu