FeaturedHaberler

Focus RS’e doping




İngiltere’den gelen haberlere göre Ford, sınırlı sayıda üretilecek ve daha “hardcore” bir Focus RS üretme planları yapıyor.

Yeni Focus RS çıkalı yalnızca birkaç ay geçmiş olmasına rağmen Amerikalılar daha güçlü bir RS düşünmeye başladı bile. Eğer projeye yeşil ışık yakılırsa karbon fiberle güçlendirilmiş plastik (CFRP) kullanılan gövde, karbon fiber frenler, döküm aluminyum süspansiyon parçaları ve daha az yalıtım malzemesi kullanımı sayesinde 100 kilograma kadar ağırlık tasarrufu sağlanabilecek.

Ford’un RS’te kullandığı 4 silindirli 2.3 litrelik turboşarjlı motor bütün potansiyelini kullandığından büyük ihtimalle 350 PS ve 440 Nm (Overboost ile 470 Nm) değerlerini vermeye devam edecek. Motor aynı kalsa da bu özel modelde ön tarafta elektronik sınırlı kaydırmalı diferansiyel kullanılması ve şanzıman olarak da 6 ileri manuel yerine özel olarak geliştirilecek bir çift kavramalı otomatiğe geçilmesi gündemde. Standart Focus RS, 0-100 hızlanmasını 4.7 saniye gibi hiç de kötü olmayan bir değerle tamamlarken, bu özel versiyonla hedefi 4.2 saniyelik Mercedes Benz A45 AMG’den daha çabuk hızlanmak olacak.

Bu özel Focus RS Ford’un onayından geçerse, İngiltere’deki başlangıç fiyatının 40.000 Sterlin’in üzerinde olması bekleniyor. (56.660 Euro/60.770 Dolar/175.000 TL)

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Açıkçası bu sitede işimize yaramayacak haberler okumak hoşuma gitmiyor ama yapacak bir şey yok sizle haklısınız, haber olacak bir şey yokki ülkede 😀

  2. daha az yalıtım işi hoşuma gitmedi herşey güzel ama daha az yalıtım pek hoş olmamış bence

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu