Haberler

Makyajlı Mercedes-Benz SL’den sürpriz tanıtım




Birkaç gün önce ilk ipucu görseli internette paylaşılan makyajlı Mercedes-Benz SL, bu ayın gelecek günlerinde Los Angeles Auto Show’da yapılacak resmi dünya prömiyerini beklemeden internette tanıtıldı.

Tüm detayları paylaşılmasa da elimizde tazelenen roadster modelin standart formu, AMG 63 ve AMG 65 versiyonlarından toplamda 30’dan fazla fotoğraf bulunuyor. Tasarım hakkında yorum yapmak için fazlasıyla yeterli olan bu fotoğraflara baktığımızda ilk göze çarpan ön yüzün AMG GT modeline olan benzerliği. Yeni LED ön farlar, yenilen ızgara ve büyük hava girişlerine ev sahipliği yapan yeni ön tamponu arka tarafta yeniden tasarlanan tamamı kırmızı renkli stop grubu, yeni difüzör ve krom egzoz uçları takip ediyor.

SL AMG 63’e geçtiğimizde farklı tasarıma sahip radyatör ızgarasını, tamponlar ve yan çıtalarda göze çarpan karbon fiber detayları, Continental ContiSportContact lastiklere sarılı çok kollu siyah renkli jantları görüyoruz. Listenin en üstünde yer alan SL AMG 65 ise tamponlarda gümüş renkli detaylar, çok kollu parlak jantlar ve çamurluklarda V12 BiTurbo logoları ile ayırt edilebiliyor.

Makyaj operasyonunun asıl önemli bölümü ise kabinde yapılmış. Orta konsoldaki daha büyük boyutlu bilgi/eğlence ekranını konsolun orta üst bölümündeki yeni analog saat takip ediyor. AMG modellerinde karbon fiber detaylarla süslenen kabinde sürüş modlarını seçmeye imkan tanıyan kontrol ünitesinin de değiştiğini görüyoruz. 5 farklı sürüş modu (Individual, Comfort, Sport, Sport+, Race) arasından seçim yapabilmenizi sağlayan bu sistemin hemen yanında ESP ve süspansiyon ayarlarını kontrol eden butonlar bulunuyor.

Motorlar ile detayların yer almadığı basın bülteninde yapılan en teknik açıklama “daha güçlü motorlar” ve 9 ileri 9G-TRONIC otomatik şanzıman. Diğer ilgi çekici noktalar ise aktif gövde kontrolü sistemi (Active Body Control) ve viraj dengeleme fonksiyonu.

Makyajlı Mercedes-Benz SL’in tüm diğer detayları gelecek haftalarda Los Angeles Auto Show’da yapılacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu